Hagymapakora

| Hagymapakora receptek
Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Hagymapakora
Adag: 18-24 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 nagyobb fej hagyma
7 dkg liszt
1 db tojás
4 gerezd zúzott fokhagyma
másfél teáskanál sütőpor
1 teáskanál őrölt chilipaprika
vagy
ízlés szerint
A sütéshez:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. A hagymát megtisztítjuk, félbevágjuk, és vékonyra szeleteljük (1. kép). A fokhagymát finomra vágjuk.

2. A kétféle lisztből a többi hozzávalóval és vízzel palacsintatésztát készítünk (2. kép), beletesszük a hagymaszeleteket és a tört fokhagymát (3. kép).

3. Nagy serpenyőben bőségesen olajat forrósítunk, és a tésztamasszát evőkanalanként beletesszük, kis lepényekké lapítjuk. A lepénykék mindkét oldalát aranybarnára sütjük ügyelve, hogy a belseje is átsüljön (4. kép). Papírtörlővel borított rácsra helyezzük.

4. Forrón, chilimártással vagy csípős mangó-chutneyval tálaljuk.

Hagymapakora Hagymapakora Hagymapakora Hagymapakora
A vöröshagymát megtisztítva, kis időre tegyük hűtőszekrénybe, vagy készítsük az ételt póré- vagy salátahagymával. Aprításkor nem fogja csípni a szemünket.
Ha kevésbé csípősen szeretjük, a chilit helyettesíthetjük édesnemes pirospaprikával.

Chiliszósz

Chiliszósz
2.5 dkg szárított chilipaprika
5 dkg szárított sárgabarack
1 kiskanál kukoricaliszt
2.5 dl fehér ecet
1 kiskanál
1 kiskanál kristálycukor

A durvára darált szárított chilipaprikát és a földarabolt sárgabarackot a többi alapanyaggal összekeverjük egy serpenyőben, majd felforraljuk. Ezután lassú tűzön 5-6 percig főzzük, vagy addig, amíg a szósz besűrűsödik. Lehűtjük és tálaljuk.

Mangóchutney

Kép nélkül
1 doboz konzerv mangó vagy
3 nagyobb hámozott, kimagozott mangó
1 mokkáskanál
2 dl borecet
2 kisebb kimagozott, apróra vágott csípős paprika
6-8 szem szárított, apróra vágott datolya
1 kis darab reszelt gyömbér vagy
1 kávéskanál gyömbérpor

1. A mangót meghámozzuk, a magját eltávolítjuk, és a húsát összevagdalva a sóval elkeverjük.

2. Az ecetet a cukorral 5 percig takaréklángon főzzük. A kimagozott, apróra vágott erős paprikával és datolyával meg a többi hozzávalóval kb. 1 órán át főzzük, időnként megkeverjük. (A konzervmangót nem főzzük, csak a sóval elkeverjük, és a hozzávalókkal jól összeforraljuk.)

3. Meleg üvegekbe töltve lekötjük, és szárazgőzben hagyjuk kihűlni. Hűvös, sötét helyen tároljuk. Kínálhatjuk fűszeres egytálételekhez, sonkás szendvicsekhez, kolbászhoz vagy hideg sültekhez.

2 db 2 dl-es üveg chutney-t kapunk.

Hagymapakora
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1403 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Indiai ízek Indiai ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Az indiai konyha jóval több, mint curry és rizs, sőt az egységes tájegységek között érzékelhető különbség van. Délen például az étel általában csípősebb, mint az északon kedvelt enyhébb ízű, de sokkal aromásabb... bővebben...
Hagymapakora
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Indiai ízek Indiai ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Az indiai konyha jóval több, mint curry és rizs, sőt az egységes tájegységek között érzékelhető különbség van. Délen például az étel általában csípősebb, mint az északon kedvelt enyhébb ízű, de sokkal aromásabb... bővebben...
tippek, fortélyok