Zöldségpakora

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Zöldségpakora
Adag: 8-10 főre (40 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 kisebb karfiol
1 evőkanál citromlé
1 teáskanál őrölt chilipaprika
2 teáskanál őrölt koriander
2 teáskanál garam masala
1 teáskanál sütőpor
3 evőkanál liszt
1 fej közepes méretű hagyma
1 nagyobb burgonya
5 levél spenót
vagy
vagy
ízlés szerint
A sütéshez:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, felaprítjuk (1. kép).

2. Összevágjuk a karfiolt, a paradicsompaprikát és a hagymát. A káposztát vagy a spenótot felaprítjuk (2. kép).

3. A többi hozzávalóból hideg vízzel palacsintatésztát készítünk, beletesszük a zöldségeket (3. kép), és jól elkeverjük.

4. Az olajat felforrósítjuk, és a zöldséges masszából evőkanállal egyszerre kb. 8 adagot az olajba helyezünk (4. kép), és aranybarnára sütjük. A megsült pakorát törlőpapírral borított rácsra helyezzük.

5. Forrón tálaljuk, édes mangó-chutneyval, vagy tamarind-mártással kínáljuk.

Zöldségpakora Zöldségpakora Zöldségpakora Zöldségpakora
A masszából serpenyőben, kevés olajon készíthetünk nagyobb lepényeket is, melyet főfogásként, currymártással vagy friss, chilivel fűszerezett paradicsommártással kínálhatunk.

Mangóchutney

Kép nélkül
1 doboz konzerv mangó vagy
3 nagyobb hámozott, kimagozott mangó
1 mokkáskanál
2 dl borecet
2 kisebb kimagozott, apróra vágott csípős paprika
6-8 szem szárított, apróra vágott datolya
1 kis darab reszelt gyömbér vagy
1 kávéskanál gyömbérpor

1. A mangót meghámozzuk, a magját eltávolítjuk, és a húsát összevagdalva a sóval elkeverjük.

2. Az ecetet a cukorral 5 percig takaréklángon főzzük. A kimagozott, apróra vágott erős paprikával és datolyával meg a többi hozzávalóval kb. 1 órán át főzzük, időnként megkeverjük. (A konzervmangót nem főzzük, csak a sóval elkeverjük, és a hozzávalókkal jól összeforraljuk.)

3. Meleg üvegekbe töltve lekötjük, és szárazgőzben hagyjuk kihűlni. Hűvös, sötét helyen tároljuk. Kínálhatjuk fűszeres egytálételekhez, sonkás szendvicsekhez, kolbászhoz vagy hideg sültekhez.

2 db 2 dl-es üveg chutney-t kapunk.

Zöldségpakora
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1160 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Indiai ízek Indiai ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Az indiai konyha jóval több, mint curry és rizs, sőt az egységes tájegységek között érzékelhető különbség van. Délen például az étel általában csípősebb, mint az északon kedvelt enyhébb ízű, de sokkal aromásabb... bővebben...
Zöldségpakora
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Indiai ízek Indiai ízek
(Vince Kiadó, 2000)

Az indiai konyha jóval több, mint curry és rizs, sőt az egységes tájegységek között érzékelhető különbség van. Délen például az étel általában csípősebb, mint az északon kedvelt enyhébb ízű, de sokkal aromásabb... bővebben...
twitter