Sült csirke thai zöldfélével
Elkészítési idő:
35 perc
Munkaidő: 20 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 4 főre
A mártáshoz:
Elkészítés:
1. A melleket félbevágjuk, kissé ellapítjuk, és grillben vagy sütőben megsütjük.
2. A mentát korianderrel, bazsalikommal, citromfűvel, gyömbérrel, paprikával, földimogyoróval és szójacsírával összekeverjük.
3. A tányérokat zöldfélével alapozzuk, a húst ráfektetjük, és a mártással meglocsoljuk. Gőzölt rizzsel kínáljuk. (A hús sütéséhez kiskanálnyi olajat is használhatunk.)
4. A mártáshoz a hozzávalókat összekeverjük.
Zsírtartalma - ha csak a húst számoljuk - 6 gramm. A zöldséggel és a rizzsel 7 gramm.
Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.