Ázsiai grillcsirke

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 45 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Ázsiai grillcsirke
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db konyhakész, tisztított csirke
2 evőkanál olaj
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt feketebors
A pácléhez:
4 evőkanál halszósz
10 dkg finomra vágott, friss gyömbér
5 dl kókusztej
4 szál félbevágott ázsiai citromfű
2 teáskanál
2 teáskanál őrölt feketebors
2 evőkanál currypor
8 gerezd fokhagyma
2 és fél dkg apróra vágott, friss koriander
4 szem negyedekre vágott mogyoróhagyma
6 dkg barna cukor
vagy
6 dkg reszelt pálmacukor

Elkészítés:

1. A pácléhez a citromfű fehér részét, a koriandert, a mogyoróhagymát, a fokhagymát meg a gyömbért turmixgépben vagy konyhai robotgépben nagyon finomra aprítjuk. A cukrot, a curryt, a borsot, a sót és a halszószt (ázsiai boltokban kapható) hozzáadjuk, 30 másodpercig még keverjük. A gépet tovább működtetve hozzáöntünk bő 1,2 dl édesítetlen kókusztejet, simára keverjük. Az egészet lapos (nem fém) tálba öntjük.

2. A 60-75 dkg-os csirkéket félbevágjuk, és a páclébe tesszük. A lé lepje el a húsdarabokat. Lefedjük, és egy éjszakára hideg helyre tesszük, egyszer-kétszer megforgatjuk.

3. A sütőt 225 °C-ra előmelegítjük. Egy tepsi alját olajjal kikenjük. A csirkét kivesszük a pácból, lecsepegtetjük, a páclevet félretesszük. A húst a tepsire tesszük, és a sütőben 25-30 percig sütjük, közben többször megfordítjuk.

4. A páclevet lábosba öntjük, és a maradék kókusztejjel elkeverjük. Közepes lángon felforraljuk, 5 percig főzzük, sóval, borssal még ízesítjük, majd melegen tartjuk. A páclét a csirkéhez tálaljuk, vagy leöntjük vele.

Grillezhetjük vagy szabadtűzön is elkészíthetjük.
A koriander szárának erősebb az aromája, mint a leveleinek, ezért pácléhez kitűnő.
A jellegzetes ázsiai páccal a csirke valódi egzotikus különlegességgé válik. A legjobb, ha a húst egy éjszakán át pácoljuk, hogy az ízek nagyon jól átjárják.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Ázsiai grillcsirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1262 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nyári ételek Nyári ételek
(Vince Kiadó, 2007)

A nyár forró napjaival és langyos estéivel a szabadban elköltött, könnyű étkezésekre csábít. Friss zöld- és más fűszerekkel a legegyszerűbb ételeket is zamatossá és különlegessé tehetjük, anélkül hogy órákat töltenénk... bővebben...
Ázsiai grillcsirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nyári ételek Nyári ételek
(Vince Kiadó, 2007)

A nyár forró napjaival és langyos estéivel a szabadban elköltött, könnyű étkezésekre csábít. Friss zöld- és más fűszerekkel a legegyszerűbb ételeket is zamatossá és különlegessé tehetjük, anélkül hogy órákat töltenénk... bővebben...
twitter