Töltött folyami rák

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Töltött folyami rák
Adag: 1-2 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
75 dkg főtt rák
6 dkg zsemlemorzsa
3 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
1 evőkanál majonéz
2 db tojás
ízlés szerint Tabasco-szósz
vagy
ízlés szerint Worcestershire szósz
ízlés szerint őrölt feketebors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
másfél dkg szeletelt, töltött zöld olívabogyó
2 teáskanál kapribogyó
2 szelet szendvicskenyér
2 dkg vaj
1 db cikkekre vágott citrom
vagy
1 db cikkekre vágott zöldcitrom

Elkészítés:

1. A tojásokat hideg vízbe tesszük, felforraljuk, és forrástól 10 percig főzzük. Bő hideg vízzel leöblítjük, a héjuktól megtisztítjuk őket. A sárgáját és a fehérjét szétválasztjuk, külön-külön finom lyukú szűrőn áttörjük.

2. A rákot előkészítjük. A puha, barna húst kikaparjuk a páncélból, szűrőn átpasszírozva tálba tesszük. A majonézt és a zsemlemorzsát hozzáadva péppé keverjük, szükség esetén mindkettőből adunk még hozzá. Sóval, borssal és Worcestershire- vagy Tabasco szósszal ízesítjük.

3. Az ollókat feltörjük, a fehér húst nagyon gondosan kikaparjuk belőlük. Az esetleg a húsban maradt szilánkokat eltávolítjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

4. Az ollók fehér húsát és a test többi részét a megtisztított, megszárított páncél külső végeibe nyomjuk. A barna húst a közepére, az apróra vágott petrezselymet pedig az üresen maradt részekre tesszük. A tojássárgáját elkeverjük a fehér rákhús felében, elosztjuk a sötét rákhúson. Tálra tesszük, és a szardellával, a kapribogyóval és olajbogyószeletekkel körberakjuk. A kenyérszeleteket háromszögre vágjuk, vékonyan megkenjük a vajjal, és a citromgerezdekkel a rákhoz tálaljuk.

A húsban nem maradhatnak ollószilánkok. Ezt a legkönnyebben úgy ellenőrizhetjük,hogy néhány ujjhegynyit tepsire ejtünk belőle. Ha koppan,dobjuk ki a húst.
A folyami rákot Angliában elsősorban töltve tálalják. Az eredményül kapott ínyencfalat minden fáradságot megér.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Könnyű, száraz, fehér habzóbor illik hozzá.
Töltött folyami rák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2069 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nyári ételek Nyári ételek
(Vince Kiadó, 2007)

A nyár forró napjaival és langyos estéivel a szabadban elköltött, könnyű étkezésekre csábít. Friss zöld- és más fűszerekkel a legegyszerűbb ételeket is zamatossá és különlegessé tehetjük, anélkül hogy órákat töltenénk... bővebben...
Töltött folyami rák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nyári ételek Nyári ételek
(Vince Kiadó, 2007)

A nyár forró napjaival és langyos estéivel a szabadban elköltött, könnyű étkezésekre csábít. Friss zöld- és más fűszerekkel a legegyszerűbb ételeket is zamatossá és különlegessé tehetjük, anélkül hogy órákat töltenénk... bővebben...
tippek, fortélyok