Ratatouille



Elkészítés:
1. A padlizsánt összevagdaljuk, megsózzuk, 20 percig pihentetjük és leitatjuk. A paradicsomok héját kereszt alakban behasítva forró vízzel leöntjük, és 3-4 percig állni hagyjuk. Utána a héjat lehúzzuk, a húsát összevagdaljuk.
2. Az összevagdalt hagymát az olajon meg-megkeverve puhára pároljuk, a fokhagymát hozzáadjuk, és még 1 percig a tűzön hagyjuk.
3. A paprikát és a cukkinit karikára vágjuk és a padlizsánnal együtt a hagymához adjuk. Időnként megkeverve 5 percig pároljuk. Az összevagdalt paradicsomot beleforgatjuk, oregánóval, babérlevelekkel fűszerezve, lefedve 15 percig pároljuk. Utána a fedőt levéve kissé besűrítjük. Melegen vagy szobahőmérsékleten tálaljuk.