Nizzai saláta

Salade Nicoise

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Nizzai saláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg zöldbab
30 dkg burgonya
40 dkg lebőrözött tonhal
4 db negyedekre vágott paradicsom
4 db keményre főzött tojás
2 fej karikára vágott lilahagyma
1 db Julienre vágott piros húsú paprika
1 db Julienre vágott zöld húsú paprika
2 és fél evőkanál fehérborecet
4 szál kakukkfű
2 dl olívaolaj
5 dkg konzerv szardella
ízlés szerint fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sütőt 150 °C-ra előmelegítjük. Az olajat, a babérlevelet, a kakukkfüvet és a tonhalat kisebb hőálló edénybe tesszük, 5 percig közepes lángon melegítjük, majd a sütőben 30 percig sütjük. Ezt követően 20 percig hűlni hagyjuk, a tonhalat kivesszük, rácsra téve lecsepegtetjük. Az olajat átszűrjük, félretesszük.

2. A burgonyát héjastól sós vízbe tesszük, a forrástól 30-35 percig főzzük. Ezután kivesszük, hagyjuk kihűlni, majd vastag szeletekre vágjuk.

3. A zöldbabot megtisztítjuk, sós vízben 8 percig főzzük. Hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük.

4. Az öntethez az ecetet meg a sót összekeverjük, és lassan elvegyítjük benne a leszűrt olajat. A burgonyát, a zöldbabot, a paprikát és a hagymát beleforgatjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A tonhalat falatnyi darabokra tépkedjük, egy kis salátaöntettel elkeverjük. A tojásokat négy-hat gerezdre vágjuk. Minden tányérra néhány salátalevelet teszünk, elosztjuk rajtuk a burgonyát, a zöldbabot, a paprikát, a hagymát és a tonhalat, a szélüket felváltva kirakjuk paradicsom- és tojáscikkekkel, majd a tetejére tesszük a szardellát meg az olajbogyót. A maradék mártást tálalás előtt nem sokkal a salátára öntjük, vagy külön kínáljuk mellé.

Általában paradicsomból és tonhalból készül fekete olajbogyóval. Amikor elterjedt, minden szakács kifejlesztette a saját változatát, van, aki burgonyát is ad hozzá.
Nizzai saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2633 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nyári ételek Nyári ételek
(Vince Kiadó, 2007)

A nyár forró napjaival és langyos estéivel a szabadban elköltött, könnyű étkezésekre csábít. Friss zöld- és más fűszerekkel a legegyszerűbb ételeket is zamatossá és különlegessé tehetjük, anélkül hogy órákat töltenénk... bővebben...
Nizzai saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nyári ételek Nyári ételek
(Vince Kiadó, 2007)

A nyár forró napjaival és langyos estéivel a szabadban elköltött, könnyű étkezésekre csábít. Friss zöld- és más fűszerekkel a legegyszerűbb ételeket is zamatossá és különlegessé tehetjük, anélkül hogy órákat töltenénk... bővebben...
recepttár