Sült zöldség



Elkészítés:
1. A sütőt 200 °C-ra bemelegítjük. A paprikákat hosszában félbevágjuk, kicsumázzuk, kierezzük (1. kép). A hagymákat meghámozzuk. A paradicsomokat behasítjuk, a rozmaringágat a vágatba fektetjük, majd a paradicsomot az eredeti formájára összeillesztjük.
2. Az édesköménygumókat félbevágjuk, a fokhagymagerezdeket is úgy vágjuk el, hogy a gumók látszódjanak (2. kép), és mindkettőt beolajozzuk.
3. A zöldféléket sütőben 25 percig sütjük (3. kép). A sütőből kivéve a fokhagymát az édesköményre nyomjuk (4. kép), borsot őrölünk rá, és petrezselyemlevelekkel díszítjük. Roston sült halhoz, szárnyashoz vagy sovány húshoz tálaljuk.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |