Vízitorma-saláta

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Vízitorma-saláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg kockára vágott feta sajt
25 dkg kemény, szárától megtisztított vízitorma
5 dkg kimagozott fekete olajbogyó
5 dkg zöld, kimagozott olajbogyó
1 fej karikára vágott lilahagyma
Az öntethez:
2 és fél evőkanál olívaolaj
2 evőkanál citromlé
2 gerezd finomra vágott fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A saláta hozzávalóit egy nagy tálba tesszük. Letakarjuk, a hűtőszekrényben 1 órán át érni hagyjuk.

2. Az öntet hozzávalóit összekeverjük. A salátához adjuk, összeforgatjuk, ízlés szerint sóval és frissen őrölt fekete borssal fűszerezzük.

Igazi, frissítő nyári saláta sajttal és paradicsommal, pompásan könnyű öntettel.
Ennél a receptnél óvatosan bánjunk a sóval, mert az olajbogyó és a feta sajt viszonylag sós. A hagyma nyáron erősebb ízű, mint télen. A karikára vágott hagymát felhasználás előtt 30 percre áztassuk sós vízbe, majd leöblítve keverjük a salátához.
Vízitorma-saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1518 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nyári ételek Nyári ételek
(Vince Kiadó, 2007)

A nyár forró napjaival és langyos estéivel a szabadban elköltött, könnyű étkezésekre csábít. Friss zöld- és más fűszerekkel a legegyszerűbb ételeket is zamatossá és különlegessé tehetjük, anélkül hogy órákat töltenénk... bővebben...
Vízitorma-saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nyári ételek Nyári ételek
(Vince Kiadó, 2007)

A nyár forró napjaival és langyos estéivel a szabadban elköltött, könnyű étkezésekre csábít. Friss zöld- és más fűszerekkel a legegyszerűbb ételeket is zamatossá és különlegessé tehetjük, anélkül hogy órákat töltenénk... bővebben...
most van szezonja