Mediterrán saláta

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 30 perc kezdőknek átlagos ár
Mediterrán saláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db paradicsom
2 db érett avokádó
12 és fél dkg vékonyra szeletelt mozzarella sajt
6 dkg csíkokra vágott prosciutto
Az öntethez:
2 és fél dkg finomra vágott bazsalikomlevél
4 evőkanál balzsamecet
másfél dl olívaolaj
4 gerezd finomra vágott fokhagyma
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. Az öntethez a balzsamecetet tálba öntjük, lassan elvegyítjük benne az olívaolajat. Ezután belekeverjük a fokhagymát és a bazsalikomot, sóval, frissen őrölt fekete borssal ízesítjük.

2. Egy éles késsel kivágjuk a paradicsomok szártövét, húsát cikkekre vágjuk, és nagy salátástálba tesszük. Az avokádót meghámozzuk, kimagozzuk, kockára vágjuk, a paradicsomhoz adjuk. A mozzarellaszeleteket és a sonkacsíkokat rátesszük.

3. Az öntetet hozzáadjuk, óvatosan összekeverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ciabattával vagy francia kenyérrel azonnal tálaljuk.

A különleges aromájú, olasz eredetű balzsamecet jellegzetesen finom ízt ad a salátának.
Mediterrán saláta
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(4)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1989 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nyári ételek Nyári ételek
(Vince Kiadó, 2007)

A nyár forró napjaival és langyos estéivel a szabadban elköltött, könnyű étkezésekre csábít. Friss zöld- és más fűszerekkel a legegyszerűbb ételeket is zamatossá és különlegessé tehetjük, anélkül hogy órákat töltenénk... bővebben...
Mediterrán saláta
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(4)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nyári ételek Nyári ételek
(Vince Kiadó, 2007)

A nyár forró napjaival és langyos estéivel a szabadban elköltött, könnyű étkezésekre csábít. Friss zöld- és más fűszerekkel a legegyszerűbb ételeket is zamatossá és különlegessé tehetjük, anélkül hogy órákat töltenénk... bővebben...
van itthon