Carpaccio rukkolával és parmezánnal

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Carpaccio rukkolával és parmezánnal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg rukkola
3 evőkanál kapribogyó
2 és fél evőkanál extraszűz olívaolaj
2 evőkanál citromlé
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A húst alaposan megtisztítjuk a zsírtól meg az inaktól. Frissen tartó fóliába tekerjük, és legalább 30 percre a mélyhűtőbe tesszük, hogy hajszálvékonyan fel tudjuk majd vágni. 30 perc múlva levesszük a fóliát a húsról, és nagyon éles késsel a lehető legvékonyabbra szeleteljük. A szeleteket új fóliába csomagolva egymásra rétegezzük, és nehezéket teszünk rá.

2. A húst négy tányéron elrendezzük. A szeletek úgy kerüljenek egymás mellé, hogy kissé átfedjék egymást. Frissen tartó fóliával letakarjuk, és tálalásig hideg helyre tesszük.

3. Az öntethez a citromlevet és az olívaolajat elkeverjük. Sóval, frissen őrölt fekete borssal ízesítjük, félretesszük.

4. A szoba-hőmérsékletű parmezánból zöldséghámozóval forgácsokat vágunk, elosztjuk a tányérokon. Tálalásig félretesszük.

5. Tálalás előtt a rukkolaleveleket az öntet felével összekeverjük, és elrendezzük a tányérokon. A maradék öntettel meglocsoljuk, a parmezánnal, a kaprival és frissen őrölt fekete borssal megszórva tálaljuk.

A carpaccio klasszikus olasz előétel. Leheletvékony nyers bélszínből készül, öntettel, és gyakran kapribogyóval meg hagymával tálalják.
Ha saját kezűleg készítjük a carpacciót, figyeljünk a hús minőségére és frissességére. Megkérhetjük a hentest is a hús előkészítésére, leheletvékony szeletelésére, de mondjuk el neki, hogy mire kívánjuk felhasználni.
Ezt a klasszikus receptet ízlés szerint kiegészíthetjük friss,aprított zöld fűszerekkel, például bazsalikommal, de akár olajbogyóval, szardellával vagy grillezett paprikával is.
Közepesen testes, száraz, gyümölcsös vörösbor illik hozzá.
Carpaccio rukkolával és parmezánnal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1638 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nyári ételek Nyári ételek
(Vince Kiadó, 2007)

A nyár forró napjaival és langyos estéivel a szabadban elköltött, könnyű étkezésekre csábít. Friss zöld- és más fűszerekkel a legegyszerűbb ételeket is zamatossá és különlegessé tehetjük, anélkül hogy órákat töltenénk... bővebben...
Carpaccio rukkolával és parmezánnal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nyári ételek Nyári ételek
(Vince Kiadó, 2007)

A nyár forró napjaival és langyos estéivel a szabadban elköltött, könnyű étkezésekre csábít. Friss zöld- és más fűszerekkel a legegyszerűbb ételeket is zamatossá és különlegessé tehetjük, anélkül hogy órákat töltenénk... bővebben...
pinterest