Ráksaláta zöldcitromos majonézzel

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető drága
Ráksaláta zöldcitromos majonézzel
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg főtt rák
1 db zöldcitrom leve és reszelt héja
1 és ¼ dl majonéz
2 teáskanál
2 és fél dkg római kömény
1 és ¼ dl natúr joghurt
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
A díszítéshez:
ízlés szerint turbolya

Elkészítés:

1. Az uborkát meghámozzuk, hosszában elfelezzük, teáskanállal kikaparjuk a magjait. A húsát hosszú, vékony (kb. 10x2,5 cm) csíkokra vágjuk. Salátástányérra tesszük, sóval megszórjuk, 20 percig pihentetjük.

2. A lecsepegtetett, leszárítgatott főtt rákot tálba tesszük, 1-2 teáskanál zöldcitromlével leöntjük, jól összekeverjük. Sóval, frissen őrölt fekete borssal ízesítjük. A rákot hat darab, 1 dl-es pástétomformába töltjük, hideg helyre tesszük.

3. A reszelt zöldcitromhéjat, a joghurtot, a majonézt, a pirított római köményt és ízlés szerint a maradék zöldcitromlevet egy kis tálban alaposan elkeverjük.

4. A rákot a formából egy-egy salátástányérra borítjuk. Az uborkacsíkokat elrendezzük körülötte, a maradék zöldcitromlével és a zöldcitromos majonézzel meglocsoljuk. Ízlés szerint meg is sózhatjuk. A turbolyával díszítve tálaljuk.

A római kömény magjait serpenyőben, zsiradék nélkül, kb. 2 percig pirítjuk, amíg illatozni kezdenek. Ne süssük túl sokáig, mert keserűvé válnak.
Ennek a salátának a természetes íze leginkább akkor érvényesül, ha csak enyhén fűszerezzük. Kevés római kömény és a frissítő zöldcitromos majonéz eszményi nyári fogássá teszi.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Könnyű, száraz, fehér habzóbor illik hozzá.
Ráksaláta zöldcitromos majonézzel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2623 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nyári ételek Nyári ételek
(Vince Kiadó, 2007)

A nyár forró napjaival és langyos estéivel a szabadban elköltött, könnyű étkezésekre csábít. Friss zöld- és más fűszerekkel a legegyszerűbb ételeket is zamatossá és különlegessé tehetjük, anélkül hogy órákat töltenénk... bővebben...
Ráksaláta zöldcitromos majonézzel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nyári ételek Nyári ételek
(Vince Kiadó, 2007)

A nyár forró napjaival és langyos estéivel a szabadban elköltött, könnyű étkezésekre csábít. Friss zöld- és más fűszerekkel a legegyszerűbb ételeket is zamatossá és különlegessé tehetjük, anélkül hogy órákat töltenénk... bővebben...
tippek, fortélyok