Caesar-saláta
Cézár-saláta



Elkészítés:
1. Az öntethez a tojássárgáját és a citromlét habverővel vagy kézi mixerrel összekeverjük. Az olajat lassan hozzáöntjük, sima, sűrű krémmé verjük. A szardellafilét meg a fokhagymát belekeverjük. Sóval, borssal, ízlés szerint még egy kis citromlével ízesítjük.
2. A tojásokat egy kis lábosban annyi hideg vízben, amennyi ellepi őket, felforraljuk, és 10 percig főzzük. Ezután bő hideg vízzel leöblítjük, leszedjük a héjukat, és a tojásokat apróra vágjuk.
3. A salátát falatnyi darabokra tépkedjük, a hűtőszekrénybe tesszük. A fehér kenyeret egyforma nagyságú kockákra vágjuk. Az olívaolajat serpenyőben felforrósítjuk, és a kenyérkockákat aranyszínűre pirítjuk benne. Kivesszük, konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük.
4. A salátát egy nagy tálban az öntettel elvegyítjük, a parmezán sajttal és a petrezselyemmel megszórva tálaljuk.