Parmezános borjúhúsos szendvics

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető drága
Parmezános borjúhúsos szendvics
Adag: 2-4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg puha, szeletelt sajt
20 dkg szeletelt borjúhús
½ adag pizzamártás
4 szelet kenyér
1 db simára kevert tojás
20 dkg zsemlemorzsa
ízlés szerint frissen őrölt őrölt bors
A sütéshez:
olaj

Elkészítés:

1. A vékonyan szeletelt zsenge húst lehártyázzuk, majd a tojásba mártjuk, és a morzsába forgatjuk. Tányérra fektetve 10 percig behűtjük.

2. A bundázott húst bő, forró olajba rakjuk, és mindkét felén szép pirosra sütjük. Pecsenyelapáttal papírtörülközőre szedjük, leitatjuk.

3. A kenyérszeletek mindkét felét kissé megpirítjuk, és mindegyikre 1-1 hússzeletet fektetünk. Erre 2 evőkanál pizzamártást simítunk, és előmelegített grillbe téve 3-4 percig sütjük, hogy a mártás átmelegedjen és a sajt a tetejére olvadjon. Őrölt borssal megszórva kínáljuk.

Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.

Pizzaszósz

Pizzaszósz
2 gerezd zúzott fokhagyma
40 dkg hámozott, összevágott paradicsom
1 evőkanál olívaolaj
1 fej összevágott vöröshagyma
1 kiskanál szárított bazsalikom
1 kiskanál szárított oregánó
1 kiskanál kristálycukor
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

1. A hagymát az olajon puhára pároljuk, majd a fokhagymát belekeverve 1 percig sütjük.

2. A paradicsomot meg a fűszereket hozzáadva, lefedve, 10 percig pároljuk, majd a fedőt levéve, kissé besűrítjük. Felhasználás előtt kihűtjük.

Parmezános borjúhúsos szendvics
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1447 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Melegszendvicsek, pizzák Melegszendvicsek, pizzák
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A pizza és a melegszendvics ma már a világon mindenütt ismert és népszerű. Az alap elkészítése egyszerű, a gazdagításhoz pedig szinte minden felhasználható, ami a kamrában található. Különféle formákban készíthetők,... bővebben...
Parmezános borjúhúsos szendvics
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Melegszendvicsek, pizzák Melegszendvicsek, pizzák
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A pizza és a melegszendvics ma már a világon mindenütt ismert és népszerű. Az alap elkészítése egyszerű, a gazdagításhoz pedig szinte minden felhasználható, ami a kamrában található. Különféle formákban készíthetők,... bővebben...
recepttár