Tormás-lazacos szendvics

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tormás-lazacos szendvics
Eszközök: grillező, kés, keverőtál
Adag: 2-4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg konzerv füstölt lazac
1 evőkanál tormaszósz
1 kis doboz konzerv spárga
2 db zsemle
2 evőkanál tejföl
10 dkg krémsajt
A díszítéshez:
ízlés szerint negyedekre vágott citrom

Elkészítés:

1. A tejfölt a tejszínes tormakrémmel simára keverjük. A zsemlét kettévágjuk, és a grillben mindkét felét megpirítjuk.

2. A grillből kivéve a fél zsemlék tetejét a tormás tejföllel megkenjük, majd visszatéve átmelegítjük. Ekkor a leszűrt spárgaszálakat ráfektetjük (ha túl vastagok, hosszában félbevágjuk), és az ujjnyi csíkokra vágott füstölt halat ráhalmozzuk.

3. A citromszeletekkel díszítve azonnal tálaljuk.

2-3 napig hűtőszekrényben frissen tarthatjuk a spárgát, ha meghámozzuk és nedves konyharuhába csavarjuk úgy, hogy a csúcsa szabadon maradjon.
A spárgát nyersen daraboljuk fel a kívánt méretűre, mert megpárolva sokkal nehezebb elvágni.
Konzerv spárga helyett- fehér vagy zöld- friss spárgát is vehetünk hozzá. Ilyenkor a spárgát megtisztítjuk, ha túl hosszú feldaraboljuk, és sós- cukros vízben megfőzzük, majd leszűrve rendezzük a szendvicsre.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Tormás-lazacos szendvics
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3480 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Melegszendvicsek, pizzák Melegszendvicsek, pizzák
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A pizza és a melegszendvics ma már a világon mindenütt ismert és népszerű. Az alap elkészítése egyszerű, a gazdagításhoz pedig szinte minden felhasználható, ami a kamrában található. Különféle formákban készíthetők,... bővebben...
Tormás-lazacos szendvics
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Melegszendvicsek, pizzák Melegszendvicsek, pizzák
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A pizza és a melegszendvics ma már a világon mindenütt ismert és népszerű. Az alap elkészítése egyszerű, a gazdagításhoz pedig szinte minden felhasználható, ami a kamrában található. Különféle formákban készíthetők,... bővebben...
szólj hozzá, értékelj