Falusi tojás

Huevos rancheros

Elkészítési idő: 115 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Falusi tojás
Adag: 2 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg hámozott, összevágott paradicsom
1 evőkanál kapribogyó
5 dkg szardella
10 dkg reszelt edami sajt
2 evőkanál olívaolaj
1 fej szeletelt lilahagyma
1 kicsi hegyes, összevágott csípős paprika
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 csokor összevágott petrezselyemzöld
½ kiskanál chilipor
2 db tojás
ízlés szerint frissen őrölt őrölt bors
ízlés szerint
A tortilla lapokohoz:
30 dkg liszt
igény szerint
igény szerint víz

Elkészítés:

1. A hagymát meg a paprikát az olajban megpároljuk, majd a paradicsomot, a chiliport hozzáadva, takaréklángon 6 percig a tűzön hagyjuk.

2. Kanállal 2 mélyedést nyomunk a közepébe, és mindegyikbe úgy ütünk 1-1 tojást, hogy a sárgája egészben maradjon. Addig sütjük, amíg a tojások fehérje meg nem kocsonyásodik.

3. A tésztához a lisztet csipetnyi sóval és annyi vízzel gyúrjuk össze, hogy rugalmas, de kemény tésztát kapjunk, és 1 óráig pihentetjük. Utána kettéosztjuk, és 2 vékony, kerek lappá nyújtjuk. Teflonserpenyőben mindkét oldalát átsütjük, mint a palacsintát, csak zsiradék nélkül.

4. A tortilla lapokat alufóliával bélelt tepsire fektetjük. A sült paradicsomos masszát kettéosztva, hogy mindegyikre 1 tojás jusson, a tésztalapokra átemeljük. Megsózzuk, megborsozzuk, a sajttal meghintjük, és a vékonyra szelt szűrt szardellával a tetején, szűrt kaprival megszórva, előmelegített grillbe téve, 2 perc alatt a sajtot ráolvasztjuk.

Könnyen meghámozható a paradicsom, ha az alját vagy a tetejét keresztirányban bevágjuk, egy pillanatra forrásban lévő, majd hideg vízbe mártjuk. Ilyenkor a paradicsomot kicsit megnyomva szinte "kiugraszthatjuk" a héjából.
Falusi tojás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1950 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Melegszendvicsek, pizzák Melegszendvicsek, pizzák
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A pizza és a melegszendvics ma már a világon mindenütt ismert és népszerű. Az alap elkészítése egyszerű, a gazdagításhoz pedig szinte minden felhasználható, ami a kamrában található. Különféle formákban készíthetők,... bővebben...
Falusi tojás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Melegszendvicsek, pizzák Melegszendvicsek, pizzák
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A pizza és a melegszendvics ma már a világon mindenütt ismert és népszerű. Az alap elkészítése egyszerű, a gazdagításhoz pedig szinte minden felhasználható, ami a kamrában található. Különféle formákban készíthetők,... bővebben...
lexikon