Gombás falatok

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Gombás falatok
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg tisztított, szeletelt gomba
1 csokor összevágott petrezselyem
1 rúd bagett
1 dl sűrű tejszín
2 evőkanál édes sherry
1 evőkanál mustár
½ kiskanál édesnemes pirospaprika
½ kiskanál őrölt kömény
½ kiskanál őrölt koriander
½ kiskanál zöldbors
4 szál összevágott újhagyma
3 dkg vaj
10 dkg reszelt parmezán sajt
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A hagymát a vajban megpároljuk, majd a vékonyra szeletelt gombát, a zöldborsot, a koriandert, a köményt meg a pirospaprikát belekeverjük. 8 percig pároljuk, majd a mustárral és a sherryvel ízesítjük, kis lángon 2 percig pároljuk. Végül a tejszínt is hozzáadjuk, és 8-10 percig, kevergetve, a tűzön besűrítjük. Kihűtjük.

2. A franciakenyeret ferdén 1 cm-es szeletekre vágjuk, a grillben mindkét felét kissé megpirítjuk. Mindegyikre gombás keveréket halmozva petrezselyemmel és sajttal megszórjuk.

3. A grillbe visszatéve 2 perc alatt a sajtot ráolvasztjuk, és azonnal tálaljuk.

A gombát ne hámozzuk meg, többségüket nem is lehet. A hámozással sok értékes anyagot távolítanánk el. A termesztett gombánál elég egy alapos, gyors mosás. Az erdei gombákat csak szárazon, kapargatással tisztítjuk. Átázva nehezen piríthatók, ránthatók.
Hűtőszekrényben egy-két napig frissen tarthatjuk a gombát, ha papírtörlőbe csavarjuk, s így tesszük lezáratlan papírzacskóba.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Gombás falatok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 912 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Melegszendvicsek, pizzák Melegszendvicsek, pizzák
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A pizza és a melegszendvics ma már a világon mindenütt ismert és népszerű. Az alap elkészítése egyszerű, a gazdagításhoz pedig szinte minden felhasználható, ami a kamrában található. Különféle formákban készíthetők,... bővebben...
Gombás falatok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Melegszendvicsek, pizzák Melegszendvicsek, pizzák
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A pizza és a melegszendvics ma már a világon mindenütt ismert és népszerű. Az alap elkészítése egyszerű, a gazdagításhoz pedig szinte minden felhasználható, ami a kamrában található. Különféle formákban készíthetők,... bővebben...
vegetáriánus ételek