Crostini
Elkészítési idő:
25 perc
Munkaidő: 15 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A sütőt közepes hőfokúra (180 °C-ra) bemelegítjük. A kb. 30 cm hosszú franciakenyeret 1,5 cm vastag szeletekre vágjuk. Tepsire egymás mellé fektetjük, és 5 perc alatt ropogósra sütjük.
2. Az olajat a fokhagymával összekeverve a kenyérszeletekre kenjük. A paradicsompüré és a szardellapaszta keverékével vékonyan bevonjuk, és a sajtot ráfektetjük.
3. A kenyérszeleteket még 3 percre a sütőbe visszatesszük, hogy a sajt ráolvadjon. Bazsalikomlevéllel díszítve kínáljuk.
A mozzarellát tasakban, lében árulják, hogy ne száradjon ki. Ha kibontottuk, lehetőleg egyszerre használjuk fel, vagy jól záródó üvegben a levével együtt tegyük el a hűtőbe.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.