Crostini

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Crostini
Eszközök: kés, keverőtál, sütő, tepsi
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db bagett
1 evőkanál szardellapaszta
10 dkg vékonyra szeletelt mozzarella sajt
1 evőkanál paradicsompüré
1 gerezd zúzott fokhagyma
½ dl olívaolaj
A díszítéshez:
ízlés szerint friss bazsalikomlevél

Elkészítés:

1. A sütőt közepes hőfokúra (180 °C-ra) bemelegítjük. A kb. 30 cm hosszú franciakenyeret 1,5 cm vastag szeletekre vágjuk. Tepsire egymás mellé fektetjük, és 5 perc alatt ropogósra sütjük.

2. Az olajat a fokhagymával összekeverve a kenyérszeletekre kenjük. A paradicsompüré és a szardellapaszta keverékével vékonyan bevonjuk, és a sajtot ráfektetjük.

3. A kenyérszeleteket még 3 percre a sütőbe visszatesszük, hogy a sajt ráolvadjon. Bazsalikomlevéllel díszítve kínáljuk.

A mozzarellát tasakban, lében árulják, hogy ne száradjon ki. Ha kibontottuk, lehetőleg egyszerre használjuk fel, vagy jól záródó üvegben a levével együtt tegyük el a hűtőbe.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Crostini
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1515 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Melegszendvicsek, pizzák Melegszendvicsek, pizzák
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A pizza és a melegszendvics ma már a világon mindenütt ismert és népszerű. Az alap elkészítése egyszerű, a gazdagításhoz pedig szinte minden felhasználható, ami a kamrában található. Különféle formákban készíthetők,... bővebben...
Crostini
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Melegszendvicsek, pizzák Melegszendvicsek, pizzák
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A pizza és a melegszendvics ma már a világon mindenütt ismert és népszerű. Az alap elkészítése egyszerű, a gazdagításhoz pedig szinte minden felhasználható, ami a kamrában található. Különféle formákban készíthetők,... bővebben...
facebook