Olasz kolbászos pirítós

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Olasz kolbászos pirítós
Adag: 2-4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg hámozott, összevágott paradicsom
1 evőkanál összevágott bazsalikomlevél
1 csomag toastkenyér
1 evőkanál csípős chiliszósz
1 kisebb csíkokra vágott zöldpaprika
1 fej közepes méretű, szeletelt lilahagyma
1 csokor összevágott petrezselyem
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál paradicsompüré
1 evőkanál fűszeres ecet
1 kiskanál friss, összevágott kakukkfű
10 dkg lágy reszelt sajt
vagy
10 dkg reszelt mozzarella sajt

Elkészítés:

1. A fokhagymát a petrezselyemmel, kevergetve, olajon 2 percig sütjük, majd a kolbászt belerakva körös-körül megpirítjuk. Szűrőlapáttól kiemeljük, félretesszük.

2. A hagymát meg a paprikát a visszamaradt olajba rakjuk, és puhára pároljuk. A paradicsompürét 1 percig kevergetjük benne, majd a paradicsomot, a chilimártást, az ecetet, a bazsalikomot és a kakukkfüvet is hozzáadjuk. Takaréklángon, időnként megkeverve addig pároljuk, amíg be nem sűrűsödik.

3. A kolbászt átlósan 1 cm széles szeletekre vágjuk, és a mártásba visszarakva még 25 percig pároljuk.

4. A barna toastkenyér- szeleteket kissé megpirítjuk, és a kolbászos mártással az egyik felüket bevonjuk. A sajtot ráreszeljük, és a grillben 2 perc alatt ráolvasztjuk. Azonnal tálaljuk.

Nem szárad meg és jellegzetes ízét is megtartja a fokhagyma, ha megpucolva üvegbe vagy dobozba tesszük, olajat öntünk rá és lezárva tároljuk.
A paradicsomból úgy lehet eltávolítani a magokat, hogy meghámozás után félbevágjuk, és kissé megnyomjuk. Ha mégis marad benne mag, teáskanállal vegyük ki.
Télen a paradicsomot és paprikát úgy tárolhatjuk sokáig a hűtőben, ha darabonként becsomagoljuk szalvétába, és egy papírdobozba téve tesszük a hűtőszekrénybe. Hetekig eláll.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Olasz kolbászos pirítós
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1418 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Melegszendvicsek, pizzák Melegszendvicsek, pizzák
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A pizza és a melegszendvics ma már a világon mindenütt ismert és népszerű. Az alap elkészítése egyszerű, a gazdagításhoz pedig szinte minden felhasználható, ami a kamrában található. Különféle formákban készíthetők,... bővebben...
Olasz kolbászos pirítós
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Melegszendvicsek, pizzák Melegszendvicsek, pizzák
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A pizza és a melegszendvics ma már a világon mindenütt ismert és népszerű. Az alap elkészítése egyszerű, a gazdagításhoz pedig szinte minden felhasználható, ami a kamrában található. Különféle formákban készíthetők,... bővebben...
pinterest