Olasz kolbászos pirítós

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Olasz kolbászos pirítós
Adag: 2-4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg hámozott, összevágott paradicsom
1 evőkanál összevágott bazsalikomlevél
1 csomag toastkenyér
1 evőkanál csípős chiliszósz
1 kisebb csíkokra vágott zöldpaprika
1 fej közepes méretű, szeletelt lilahagyma
1 csokor összevágott petrezselyem
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál paradicsompüré
1 evőkanál fűszeres ecet
1 kiskanál friss, összevágott kakukkfű
10 dkg lágy reszelt sajt
vagy
10 dkg reszelt mozzarella sajt

Elkészítés:

1. A fokhagymát a petrezselyemmel, kevergetve, olajon 2 percig sütjük, majd a kolbászt belerakva körös-körül megpirítjuk. Szűrőlapáttól kiemeljük, félretesszük.

2. A hagymát meg a paprikát a visszamaradt olajba rakjuk, és puhára pároljuk. A paradicsompürét 1 percig kevergetjük benne, majd a paradicsomot, a chilimártást, az ecetet, a bazsalikomot és a kakukkfüvet is hozzáadjuk. Takaréklángon, időnként megkeverve addig pároljuk, amíg be nem sűrűsödik.

3. A kolbászt átlósan 1 cm széles szeletekre vágjuk, és a mártásba visszarakva még 25 percig pároljuk.

4. A barna toastkenyér- szeleteket kissé megpirítjuk, és a kolbászos mártással az egyik felüket bevonjuk. A sajtot ráreszeljük, és a grillben 2 perc alatt ráolvasztjuk. Azonnal tálaljuk.

Télen a paradicsomot és paprikát úgy tárolhatjuk sokáig a hűtőben, ha darabonként becsomagoljuk szalvétába, és egy papírdobozba téve tesszük a hűtőszekrénybe. Hetekig eláll.
Nem szárad meg és jellegzetes ízét is megtartja a fokhagyma, ha megpucolva üvegbe vagy dobozba tesszük, olajat öntünk rá és lezárva tároljuk.
A paradicsomból úgy lehet eltávolítani a magokat, hogy meghámozás után félbevágjuk, és kissé megnyomjuk. Ha mégis marad benne mag, teáskanállal vegyük ki.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Olasz kolbászos pirítós
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1564 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Melegszendvicsek, pizzák Melegszendvicsek, pizzák
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A pizza és a melegszendvics ma már a világon mindenütt ismert és népszerű. Az alap elkészítése egyszerű, a gazdagításhoz pedig szinte minden felhasználható, ami a kamrában található. Különféle formákban készíthetők,... bővebben...
Olasz kolbászos pirítós
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Melegszendvicsek, pizzák Melegszendvicsek, pizzák
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A pizza és a melegszendvics ma már a világon mindenütt ismert és népszerű. Az alap elkészítése egyszerű, a gazdagításhoz pedig szinte minden felhasználható, ami a kamrában található. Különféle formákban készíthetők,... bővebben...
most van szezonja