Bolognai pirítós



Elkészítés:
1. A hagymát az olajban puhára pároljuk, majd a fokhagymát meg a petrezselymet is hozzáadva még 1 percig a tűzön hagyjuk.
2. A húst beleforgatjuk, és erős lángon, kevergetve, addig sütjük, amíg a leve el nem párolog. Közben az összetapadó hússzemeket villával szétbontjuk. Utána a paradicsompürét is hozzáadjuk, és 2 percig sütjük. A paradicsomot, a bort, a bazsalikomot, a chilit is belekeverjük, és megsózzuk, megborsozzuk. Mérsékelt tűzön 30 percig pároljuk, hogy kissé besűrűsödjön.
3. A kenyérszeletek mindkét felét kissé megpirítjuk, majd a bolognai mártást az egyik felükre kenjük, parmezánsajttal vagy parmezán jellegű sajttal megszórjuk. Előmelegített grillben 4-5 perc alatt a sajtot ráolvasztjuk. Petrezselyemszálakkal díszítve azonnal tálaljuk.