Bolognai pirítós

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Bolognai pirítós
Adag: 2-4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db vastag szeletre vágott zsúrkenyér
40 dkg összevágott paradicsom
½ kiskanál chilipor
½ dl összevágott bazsalikomlevél
½ dl fehérbor
2 evőkanál paradicsompüré
1 csokor összevágott petrezselyemzöld
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 fej összevágott vöröshagyma
1 evőkanál olívaolaj
10 dkg reszelt parmezán sajt
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A hagymát az olajban puhára pároljuk, majd a fokhagymát meg a petrezselymet is hozzáadva még 1 percig a tűzön hagyjuk.

2. A húst beleforgatjuk, és erős lángon, kevergetve, addig sütjük, amíg a leve el nem párolog. Közben az összetapadó hússzemeket villával szétbontjuk. Utána a paradicsompürét is hozzáadjuk, és 2 percig sütjük. A paradicsomot, a bort, a bazsalikomot, a chilit is belekeverjük, és megsózzuk, megborsozzuk. Mérsékelt tűzön 30 percig pároljuk, hogy kissé besűrűsödjön.

3. A kenyérszeletek mindkét felét kissé megpirítjuk, majd a bolognai mártást az egyik felükre kenjük, parmezánsajttal vagy parmezán jellegű sajttal megszórjuk. Előmelegített grillben 4-5 perc alatt a sajtot ráolvasztjuk. Petrezselyemszálakkal díszítve azonnal tálaljuk.

Bolognai pirítós
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1814 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Melegszendvicsek, pizzák Melegszendvicsek, pizzák
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A pizza és a melegszendvics ma már a világon mindenütt ismert és népszerű. Az alap elkészítése egyszerű, a gazdagításhoz pedig szinte minden felhasználható, ami a kamrában található. Különféle formákban készíthetők,... bővebben...
Bolognai pirítós
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Melegszendvicsek, pizzák Melegszendvicsek, pizzák
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A pizza és a melegszendvics ma már a világon mindenütt ismert és népszerű. Az alap elkészítése egyszerű, a gazdagításhoz pedig szinte minden felhasználható, ami a kamrában található. Különféle formákban készíthetők,... bővebben...
recept beküldése