Tandoori csirke szendvics

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tandoori csirke szendvics
Adag: 2-4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db kicsontozott, lebőrözött csirkemell
1 evőkanál currypor
15 dkg reszelt edami sajt
1 db cikkekre vágott paradicsom
1 kis fej karikára vágott lilahagyma
2 kiskanál citromlé
1 evőkanál paradicsompüré
½ dl joghurt
A tetejére:
6 db összevágott salátalevél
½ dl joghurt
2 evőkanál összevágott mentalevél
kisebb összevágott uborka

Elkészítés:

1. A joghurtot a paradicsompürével, a curryvel és a citromlével összekeverjük. A húst minden zsiradékától, hártyájától megszabadítjuk, és villával megszurkáljuk. A húst a joghurtkeverékbe forgatjuk, és lefedve a hűtőszekrényben 20 percig pihentetjük.

2. A húst megolajozott tepsire átfektetve előmelegített, közepes hőfokú (180 °C-os) sütőben 20-30 percig sütjük, majd kihűtjük.

3. A tetejére kerülő krémet azalatt készítjük el, amíg a csirke sül. A salátát a joghurtba keverjük, majd a mentát és a kb. 10 cm-es uborkát is hozzáadjuk. Felhasználásig hűtőbe tesszük.

4. A húst rostjaira merőlegesen, átlósan vékony csíkokra vágjuk. A fél kenyereket alufóliával bélelt tepsire fektetjük, és a csirkecsíkokat, a hagymakarikákat, a vékony paradicsomcikkeket meg a sajtot ráhalmozzuk. Előmelegített grillbe téve 1-2 perc alatt a sajtot ráolvasztjuk. Tálra vagy tányérokra fektetve visszük az asztalra, és a mártást külön tálkában adjuk.

Télen a paradicsomot és paprikát úgy tárolhatjuk sokáig a hűtőben, ha darabonként becsomagoljuk szalvétába, és egy papírdobozba téve tesszük a hűtőszekrénybe. Hetekig eláll.
A keleti élelmiszereket, fűszereket árusító üzletekben már készen, üvegben is lehet kapni tandoori mártást.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Tandoori csirke szendvics
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1336 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Melegszendvicsek, pizzák Melegszendvicsek, pizzák
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A pizza és a melegszendvics ma már a világon mindenütt ismert és népszerű. Az alap elkészítése egyszerű, a gazdagításhoz pedig szinte minden felhasználható, ami a kamrában található. Különféle formákban készíthetők,... bővebben...
Tandoori csirke szendvics
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Melegszendvicsek, pizzák Melegszendvicsek, pizzák
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A pizza és a melegszendvics ma már a világon mindenütt ismert és népszerű. Az alap elkészítése egyszerű, a gazdagításhoz pedig szinte minden felhasználható, ami a kamrában található. Különféle formákban készíthetők,... bővebben...
cikkek