Olasz töltött cipó

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Olasz töltött cipó
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db cipó
6 szelet szalámi
1 kis doboz negyedekre vágott konzerv articsókaszív
1 maréknyi kimagozott, félbevágott fekete olívabogyó
½ dl olívaolaj
10 dkg lecsepegtetett, vékonyra szeletelt marinált paprika
1 kisebb fej vékonyra szeletelt lilahagyma
½ dl friss, összevágott bazsalikomlevél
15 dkg lágy sajt
vagy
15 dkg szeletelt mozzarella sajt

Elkészítés:

1. A cipó felső egyharmad részét levágjuk, és a belsejét úgy szedjük ki, hogy 2 cm vastag kérge maradjon. Az üreget olívaolajjal kikenjük.

2. A szalámi szeleteket, a csíkokra vágott marinált paprikát, a leszűrt, negyedekre vágott articsókaszívet, a hagymát, a bazsalikomot, az olívabogyót meg a sajtot rétegezve belefektetjük, majd a levágott tetőt visszaillesztjük. A cipót alufóliába csomagolva, a tetejét kissé lenyomtatjuk.

3. A hűtőszekrényben 60 percig pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek, ezután kivéve szobahőmérsékleten felengedjük.

4. A sütőt közepes hőfokúra (180 °C-ra) bemelegítjük, és a cipót 15 percig sütjük, hogy jól átmelegedjen. A tálon cikkekre vágjuk, úgy tálaljuk.

Mivel a hűtés során a cipó ízei jól összeérnek, még zamatosabb lesz ez a különlegesség, ha 4 órát pihentetjük.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Olasz töltött cipó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2109 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Melegszendvicsek, pizzák Melegszendvicsek, pizzák
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A pizza és a melegszendvics ma már a világon mindenütt ismert és népszerű. Az alap elkészítése egyszerű, a gazdagításhoz pedig szinte minden felhasználható, ami a kamrában található. Különféle formákban készíthetők,... bővebben...
Olasz töltött cipó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Melegszendvicsek, pizzák Melegszendvicsek, pizzák
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A pizza és a melegszendvics ma már a világon mindenütt ismert és népszerű. Az alap elkészítése egyszerű, a gazdagításhoz pedig szinte minden felhasználható, ami a kamrában található. Különféle formákban készíthetők,... bővebben...
vegetáriánus ételek