Gomba pirítóson

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Gomba pirítóson
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 nagyobb gombafej
1 kisebb szeletelt avokádó
15 dkg reszelt edami sajt
1 gerezd zúzott fokhagyma
4 dkg olvasztott vaj
1 csokor összevágott petrezselyem
4 szelet fehér, vastag szeletre vágott kenyér

Elkészítés:

1. A sütőt közepes hőfokúra (180 °C-ra) bemelegítjük. Egy tepsit olvasztott vajjal vagy olajjal kikenünk. A gombát megtisztítjuk, a szárát kiszedjük, a kalapját leöblítjük, és papírtörülközővel leitatjuk.

2. A vajat a fokhagymával összekeverjük, és a tepsire ültetett gombákra kenjük. Mindegyikre 1-1 avokádószeletet fektetünk, és a sajttal meg a petrezselyemmel megszórjuk.

3. A kenyérből fánkszaggatóval korongokat szúrunk, és ezt is a tepsire fektetjük. 10 percig sütjük, hogy a gomba megpuhuljon, a sajt ráolvadjon és a kenyér is ropogósra süljön. Minden kenyérkorongra 1-1 gombakalapot ültetünk, és azonnal kínáljuk.

Általában éretlen avokádót tudunk vásárolni (ez biztonságosabb is, mintha túl puhát vennénk). Praktikus a tervezett elkészítés előtt 4-5 nappal megvásárolni, s szobahőmérsékleten újságpapírba csomagolva megérlelni. Ha nem tudunk ennyi ideig várni, egy nap alatt úgy érlelhetjük meg, ha egy banánnal nejlon zacskóba zárjuk. Ez ugyan befolyásolni fogja az ízét, de biztosan megpuhul.
Az avokádót csak a sütés végén nyersen tegyük a szendvicsre!!
Gomba pirítóson
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1481 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Melegszendvicsek, pizzák Melegszendvicsek, pizzák
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A pizza és a melegszendvics ma már a világon mindenütt ismert és népszerű. Az alap elkészítése egyszerű, a gazdagításhoz pedig szinte minden felhasználható, ami a kamrában található. Különféle formákban készíthetők,... bővebben...
Gomba pirítóson
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Melegszendvicsek, pizzák Melegszendvicsek, pizzák
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A pizza és a melegszendvics ma már a világon mindenütt ismert és népszerű. Az alap elkészítése egyszerű, a gazdagításhoz pedig szinte minden felhasználható, ami a kamrában található. Különféle formákban készíthetők,... bővebben...
google+