Avokádós-kukoricás pulykaszendvics

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Avokádós-kukoricás pulykaszendvics
Eszközök: grillező, kenőkés, kés, reszelő
Adag: 2-4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
½ db hámozott, szeletelt avokádó
8 szelet füstölt pulykamell
13 dkg kukorica
10 dkg reszelt edami sajt
2 szál összevágott újhagyma
4 szelet vastag szeletre vágott barna kenyér
ízlés szerint édesnemes pirospaprika

Elkészítés:

1. A grillt bemelegítjük, és a kenyérszeletek mindkét oldalát megpirítjuk benne.

2. A tejes kukoricakonzervet pépesítjük. A kukoricapéppel megkenjük, és az enyhén füstölt vékony hússzeletet meg az avokádót ráfektetjük. A hagymával meg a sajttal megszórjuk, és csipetnyi paprikával meghintjük.

3. A grillbe téve 2 perc alatt a sajtot ráolvasztjuk, és azonnal tálaljuk.

Az avokádó húsa levegőn elszíneződik. Ennek megelőzésére a magot tegyük az elkészült dipbe, és jól fedjük le műanyag fóliával.
Ha úgy akarjuk kivenni az avokádó magját, hogy a hús ne sérüljön, egy nagyobb kés élét nyomjuk a magba, majd a kést megcsavarva emeljük ki a magot.
Előételként a kenyérszeleteket kettévágva 8 személynek is tálalhatjuk.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Avokádós-kukoricás pulykaszendvics
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1452 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Melegszendvicsek, pizzák Melegszendvicsek, pizzák
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A pizza és a melegszendvics ma már a világon mindenütt ismert és népszerű. Az alap elkészítése egyszerű, a gazdagításhoz pedig szinte minden felhasználható, ami a kamrában található. Különféle formákban készíthetők,... bővebben...
Avokádós-kukoricás pulykaszendvics
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Melegszendvicsek, pizzák Melegszendvicsek, pizzák
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A pizza és a melegszendvics ma már a világon mindenütt ismert és népszerű. Az alap elkészítése egyszerű, a gazdagításhoz pedig szinte minden felhasználható, ami a kamrában található. Különféle formákban készíthetők,... bővebben...
twitter