Avokádós-kukoricás pulykaszendvics
Elkészítési idő:
20 perc
Munkaidő: 15 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A grillt bemelegítjük, és a kenyérszeletek mindkét oldalát megpirítjuk benne.
2. A tejes kukoricakonzervet pépesítjük. A kukoricapéppel megkenjük, és az enyhén füstölt vékony hússzeletet meg az avokádót ráfektetjük. A hagymával meg a sajttal megszórjuk, és csipetnyi paprikával meghintjük.
3. A grillbe téve 2 perc alatt a sajtot ráolvasztjuk, és azonnal tálaljuk.
Az avokádó húsa levegőn elszíneződik. Ennek megelőzésére a magot tegyük az elkészült dipbe, és jól fedjük le műanyag fóliával.
Ha úgy akarjuk kivenni az avokádó magját, hogy a hús ne sérüljön, egy nagyobb kés élét nyomjuk a magba, majd a kést megcsavarva emeljük ki a magot.
Előételként a kenyérszeleteket kettévágva 8 személynek is tálalhatjuk.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.