Mexikói zsemlék

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Mexikói zsemlék
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
13 dkg szűrt kukoricakonzerv
1 kis doboz szűrt konzerv vörösbab
10 dkg reszelt edami sajt
2 kiskanál olívaolaj
1 kisebb fej összevágott vöröshagyma
1 kicsi összevágott paradicsom

Elkészítés:

1. A sütőt közepes hőfokúra (180 °C-ra) bemelegítjük. A császárzsemlék tetejéről egy lapot levágunk, a belsejüket kiszedjük, csak ujjnyi kérget hagyunk rajta.

2. A hagymát az olajban megpároljuk, és a paradicsomot, a tejeskukoricát meg a babot hozzáadjuk.

3. A babos keveréket a zsemlék üregébe töltjük, reszelt sajttal meghintjük, és a tetejüket ráfektetve, tepsire ültetve 10 percig sütjük. Akkor jó, ha a zsemle ropogós és a sajt ráolvad. Azonnal tálaljuk.

A vöröshagymát megtisztítva, kis időre tegyük hűtőszekrénybe, vagy készítsük az ételt póré- vagy salátahagymával. Aprításkor nem fogja csípni a szemünket.
Párolt vöröshagymát egyszerre nagyobb mennyiségben is készíthetünk, mert ha pirospaprikával meghintve, jól zárható üvegben hűtőszekrénybe tesszük, akkor hosszabb ideig tárolható.
Mexikói zsemlék
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1653 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Melegszendvicsek, pizzák Melegszendvicsek, pizzák
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A pizza és a melegszendvics ma már a világon mindenütt ismert és népszerű. Az alap elkészítése egyszerű, a gazdagításhoz pedig szinte minden felhasználható, ami a kamrában található. Különféle formákban készíthetők,... bővebben...
Mexikói zsemlék
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Melegszendvicsek, pizzák Melegszendvicsek, pizzák
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A pizza és a melegszendvics ma már a világon mindenütt ismert és népszerű. Az alap elkészítése egyszerű, a gazdagításhoz pedig szinte minden felhasználható, ami a kamrában található. Különféle formákban készíthetők,... bővebben...
vegetáriánus ételek