Mexikói zsemlék
Elkészítési idő:
25 perc
Munkaidő: 10 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A sütőt közepes hőfokúra (180 °C-ra) bemelegítjük. A császárzsemlék tetejéről egy lapot levágunk, a belsejüket kiszedjük, csak ujjnyi kérget hagyunk rajta.
2. A hagymát az olajban megpároljuk, és a paradicsomot, a tejeskukoricát meg a babot hozzáadjuk.
3. A babos keveréket a zsemlék üregébe töltjük, reszelt sajttal meghintjük, és a tetejüket ráfektetve, tepsire ültetve 10 percig sütjük. Akkor jó, ha a zsemle ropogós és a sajt ráolvad. Azonnal tálaljuk.
A vöröshagymát megtisztítva, kis időre tegyük hűtőszekrénybe, vagy készítsük az ételt póré- vagy salátahagymával. Aprításkor nem fogja csípni a szemünket.
Párolt vöröshagymát egyszerre nagyobb mennyiségben is készíthetünk, mert ha pirospaprikával meghintve, jól zárható üvegben hűtőszekrénybe tesszük, akkor hosszabb ideig tárolható.