Gombás-szalonnás kifli

Gombás-szalonnás croissant

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Gombás-szalonnás kifli
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 szelet húsos füstölt szalonna
10 dkg szeletelt csiperkegomba
4 db croissant
1 evőkanál olaj
3 dkg vaj
5 dkg krémsajt
1 evőkanál összevágott bazsalikomlevél

Elkészítés:

1. A sütőt közepes hőfokra (180 °C-ra) bemelegítjük. A szalonnát rövid, vékony csíkokra vágjuk, és ropogós pirosra kisütjük, majd szűrőlapáttal papírtörülközőre szedjük.

2. A vajat a visszamaradt szalonnazsírba rakjuk, és a gombát megpároljuk benne, majd a levét leöntjük.

3. A kifli felső egyharmad részét levágjuk, és a krémsajt negyed részével megkenjük. A szalonnát meg a gombát a többi sajttal összekeverjük, és a kiflire kenjük. A kifli felső felét ráfektetjük, és tepsiben 10 percig sütjük. Friss bazsalikommal megszórva kínáljuk

A csiperkegomba 24-36 óráig tartható el a hűtőben. Papírzacskóban tároljuk, mert a nejlon tasakba „beleizzad”. A friss csiperkét nem kell meghámozni, elég, ha megmossuk.
Gombás-szalonnás kifli
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 963 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Melegszendvicsek, pizzák Melegszendvicsek, pizzák
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A pizza és a melegszendvics ma már a világon mindenütt ismert és népszerű. Az alap elkészítése egyszerű, a gazdagításhoz pedig szinte minden felhasználható, ami a kamrában található. Különféle formákban készíthetők,... bővebben...
Gombás-szalonnás kifli
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Melegszendvicsek, pizzák Melegszendvicsek, pizzák
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A pizza és a melegszendvics ma már a világon mindenütt ismert és népszerű. Az alap elkészítése egyszerű, a gazdagításhoz pedig szinte minden felhasználható, ami a kamrában található. Különféle formákban készíthetők,... bővebben...
szótár