Serpenyőben sült szendvics

Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető olcsó
Serpenyőben sült szendvics
Adag: 2 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 dkg szeletelt edami sajt
4 szelet gépsonka
4 szelet toastkenyér
6 dkg puha vaj
2 kiskanál mustár

Elkészítés:

1. A kenyérszeletek egyik felét megvajazzuk (1. kép), a héjat kissé bevágjuk. 2 kenyérszelet másik felét mustárral megkenjük, sonkaszeletet borítunk rá, és sajtszeletekkel befedjük (2. kép).

2. Serpenyőt forrósítunk, a sonkával, sajttal megrakott kenyérszeletet vajas felével lefelé belefektetjük (3. kép). A másik kenyérszeletet a megvajazott felével felfelé ráfektetjük.

3. A dupla kenyérszeletek mindkét felét takaréklángon 2-2 percig sütjük (4. kép), hogy a külseje ropogós, piros legyen és a sajt megolvadjon benne. Óvatosan tálra emeljük, és félbevágjuk. Azonnal tálaljuk.

Serpenyőben sült szendvics Serpenyőben sült szendvics Serpenyőben sült szendvics Serpenyőben sült szendvics
A szendvicset mindig takaréklángon sütjük, különben a kenyér megég, mielőtt a sajt megolvadna.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Serpenyőben sült szendvics
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 12202 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Melegszendvicsek, pizzák Melegszendvicsek, pizzák
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A pizza és a melegszendvics ma már a világon mindenütt ismert és népszerű. Az alap elkészítése egyszerű, a gazdagításhoz pedig szinte minden felhasználható, ami a kamrában található. Különféle formákban készíthetők,... bővebben...
Serpenyőben sült szendvics
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Melegszendvicsek, pizzák Melegszendvicsek, pizzák
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A pizza és a melegszendvics ma már a világon mindenütt ismert és népszerű. Az alap elkészítése egyszerű, a gazdagításhoz pedig szinte minden felhasználható, ami a kamrában található. Különféle formákban készíthetők,... bővebben...
pinterest