Padlizsánszendvics

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Padlizsánszendvics
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 nagyobb padlizsán
10 dkg ricotta sajt
5 dkg reszelt parmezán sajt
½ dl friss, morzsolt kenyérbél
2 evőkanál olívaolaj
1 db közepes méretű, vékonyra szeletelt paradicsom
½ dl friss, összevágott bazsalikomlevél
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A padlizsánt 8 szeletre vágjuk, sóval bedörzsöljük, és tésztaszűrőbe fektetve 20 percre tál fölé állítjuk, hogy a leve abba csepegjen. Utána hideg vízzel leöblítjük, és papírtörülközővel leitatjuk.

2. A sütőt jó forróra (210 °C-ra) bemelegítjük. Egy tepsit kiolajozunk, és 4 padlizsánszeletet ráfektetünk. Olajjal megkenjük, sajtot morzsolunk rá, és paradicsomszelettel lefedve bazsalikommal megszórjuk. Mindegyikre 1-1 padlizsánszeletet fektetünk, olívaolajjal megkenjük, és a reszelt sajttal összekevert morzsával megszórjuk. 20 percig sütjük, ezalatt a padlizsán megpuhul, aranysárgára sül. Azonnal tálaljuk.

A feldarabolt besózott padlizsánt hagyjuk állni fél-egy órát, hogy a só kioldja belőle a keserű anyagokat. Legjobb ha egy szűrőbe tesszük, így a keserű lé azonnal lecsorog róla. Utána folyóvíz alatt mossuk le, s papírtörlővel töröljük szárazra.
A frissen reszelt parmezán összehasonlíthatatlanul ízesebb, mint a boltban reszelve kapható. Mindig csak annyi sajtot reszeljünk le, amennyit felhasználunk. A többit csomagoljuk műanyagfóliába, így hónapokig eltartható a hűtőben.
Padlizsánszendvics
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1509 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Melegszendvicsek, pizzák Melegszendvicsek, pizzák
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A pizza és a melegszendvics ma már a világon mindenütt ismert és népszerű. Az alap elkészítése egyszerű, a gazdagításhoz pedig szinte minden felhasználható, ami a kamrában található. Különféle formákban készíthetők,... bővebben...
Padlizsánszendvics
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Melegszendvicsek, pizzák Melegszendvicsek, pizzák
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A pizza és a melegszendvics ma már a világon mindenütt ismert és népszerű. Az alap elkészítése egyszerű, a gazdagításhoz pedig szinte minden felhasználható, ami a kamrában található. Különféle formákban készíthetők,... bővebben...
lexikon