Áfonyás-banános desszertpizza

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Áfonyás-banános desszertpizza
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A tésztához:
30 dkg liszt
3 dkg vaj
1 dl tej
A tetejére:
2 kicsi hámozott, szeletelt banán
20 dkg konzerv áfonya
2 kiskanál olvasztott vaj
1 dl mascarpone
4 kiskanál porcukor
5 dkg durvára tört dió

Elkészítés:

1. A sütőt jó forróra (210 °C-ra) bemelegítjük. Egy 30 cm átmérőjű pizzasütőt olvasztott vajjal kikenünk.

2. A tésztához a lisztet a vajjal összemorzsoljuk, majd a tejet is beleöntve összedolgozzuk. Meglisztezett deszkára áttéve rugalmas tésztává gyúrjuk, majd 28 cm átmérőjű kerek lappá nyújtjuk. Az előkészített formába fektetjük, a szélét cakkosra nyomkodjuk.

3. A mascarponét a tészta tetejére morzsoljuk, 2 dkg cukorral meghintjük. A banánszeleteket körkörösen a tetejére fektetjük, a közüket áfonyával megszórjuk.

4. A maradék cukorral meg a dióval meghintjük, és az üres tésztaszélet olvasztott vajjal megkenjük. 25 perc alatt szép pirosra sütjük. Melegen, tejszínhabbal vagy fagylalttal kínáljuk.

Áfonyás-banános desszertpizza
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1398 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Melegszendvicsek, pizzák Melegszendvicsek, pizzák
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A pizza és a melegszendvics ma már a világon mindenütt ismert és népszerű. Az alap elkészítése egyszerű, a gazdagításhoz pedig szinte minden felhasználható, ami a kamrában található. Különféle formákban készíthetők,... bővebben...
Áfonyás-banános desszertpizza
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Melegszendvicsek, pizzák Melegszendvicsek, pizzák
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A pizza és a melegszendvics ma már a világon mindenütt ismert és népszerű. Az alap elkészítése egyszerű, a gazdagításhoz pedig szinte minden felhasználható, ami a kamrában található. Különféle formákban készíthetők,... bővebben...
recept beküldése