Mediterrán saláta
Elkészítési idő:
70 perc
Munkaidő: 15 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A padlizsánt 6 mm-es szeletekre vágjuk, besózzuk, és szűrőbe téve lecsepegtetjük.
2. A hagymát, a fokhagymát, az oregánót és a kétféle paprikát az olajon, fedő alatt megpároljuk.
3. A paradicsomot vízzel leforrázzuk, 2 percig állni hagyjuk, majd meghámozzuk. Utána cikkekre vágjuk, és salátástálban a párolt paprikával összekeverjük.
4. A padlizsánszeleteket leitatjuk, grillben vagy sütőben mindkét felüket megsütjük, és kockákra vágva a salátába forgatjuk. Ecettel meglocsolva, megborsozva 30 percig jégbe hűtjük. Petrezselyemmel és a kapribogyóval meghintve, pirított kenyérrel tálaljuk.
A zsírtartalom adagonként 5 gramm.