Gazpacho

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Gazpacho
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
175 dkg kimagozott, negyedekre vágott paradicsom
2 kisebb kígyóuborka
1 és ¼ dl olívaolaj
1 teáskanál
2 gerezd fokhagyma
1 fej apróra vágott vöröshagyma
másfél evőkanál vörösborecet
7 és fél dkg friss, héja nélkül fehérkenyér
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
4 szelet héja nélkül, pirított fehérkenyér

Elkészítés:

1. A leveshez a kenyeret konyhai robotgépben vagy turmixban finom zsemlemorzsává aprítjuk. Hozzáadjuk a borecetet, a fokhagymát, a hámozatlan uborka kétharmad, feldarabolt részét (a többit félretesszük a tálaláshoz), a hagymát, a kicsumázott, feldarabolt zöldpaprika felét (a többit félretesszük a tálaláshoz), a paradicsomot és a sót. Az egészet turmixban pürésítjük, majd szűrőn átszűrjük.

2. A pépet visszatesszük a robotgépbe vagy a turmixba, lassan hozzáöntjük az olívaolajat, vagy erőteljes mozdulatokkal egy nagy tálban összekeverjük.

3. Sóval, frissen őrölt fekete borssal, ízlés szerint még kevés ecettel ízesítjük. Az állagának inkább hígnak kell lennie, szükség esetén tehát öntsünk hozzá egy kis vizet. Frissen tartó fóliával letakarjuk, és legalább 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.

4. A díszítéshez a maradék uborkát hosszában elfelezzük, a magjait teáskanállal eltávolítjuk. Az uborkát és a pirított kenyeret kis kockákra vágjuk.

5. A levest jól lehűtött tálkákba vagy mélytányérokba merjük. A paprika-, az uborka- és a kenyérkockákat külön kínáljuk mellé: mindenki maga tehet belőlük a levesébe.

A híres spanyol leves neve arab eredetű, és beáztatott kenyeret jelent. Ezt a változatot Sevillában készítik, ugyanis minden vidéknek megvan a saját receptje.
Ha erősebb színt szeretnénk, zöld húsú paprika mellett egy pirosat is tehetünk a levesbe. Akár egy nappal fogyasztás előtt is elkészíthetjük,de jól takarjuk le,mert erős aromáját a hűtőszekrényben átveszi a többi élelmiszer. A levest 2-3 jégkockával is tálalhatjuk.
Gazpacho
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1745 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nyári ételek Nyári ételek
(Vince Kiadó, 2007)

A nyár forró napjaival és langyos estéivel a szabadban elköltött, könnyű étkezésekre csábít. Friss zöld- és más fűszerekkel a legegyszerűbb ételeket is zamatossá és különlegessé tehetjük, anélkül hogy órákat töltenénk... bővebben...
Gazpacho
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nyári ételek Nyári ételek
(Vince Kiadó, 2007)

A nyár forró napjaival és langyos estéivel a szabadban elköltött, könnyű étkezésekre csábít. Friss zöld- és más fűszerekkel a legegyszerűbb ételeket is zamatossá és különlegessé tehetjük, anélkül hogy órákat töltenénk... bővebben...
hírlevél