Zöldségleves pestóval
Elkészítési idő:
több mint 2 óra
Munkaidő: 20 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A babot egy éjszakán át hideg vízben áztatjuk.
2. A babot leszűrjük, és 1,5 liter friss vízzel leöntve nem túl puhára főzzük. Leszűrjük, de a levét megőrizzük.
3. A hagymát meg a fokhagymát megpároljuk, a vízzel felengedjük, és a leveskockát belemorzsoljuk. A babot, a krumplit, a póréhagymát, a répát és a tököt hozzáadva, lefedve kb. 10 percig főzzük.
4. Ekkor a cukkinit és a zöldbabot is belekeverjük, megborsozzuk, és még 3-4 percig forraljuk. Tányérokba merjük, és mindegyiket evőkanálnyi pestóval koronázzuk. A pestóhoz az összetépett bazsalikomot a többi hozzávalóval turmixgépben pépesítjük.
Ebben a pestóban a szokásosnál kevesebb az olaj, de elegendő, hogy zamatossá tegye az levest.
Zsírtartalom adagonként: 10 gramm.