Pizzapapucsok

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető olcsó
Pizzapapucsok
Adag: 2 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
½ adag pizzatészta
2 db vékonyra szeletelt paradicsom
10 dkg főtt és kockára vágott füstölt hús
10 dkg reszelt edami sajt
10 dkg reszelt sajt
1 fej vékonyra szeletelt lilahagyma
2 kiskanál szárított oregánó
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint
A kenéshez:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. A sütőt jó forróra (210 °C-ra) bemelegítjük. Egy 30 cm átmérőjű pizzasütőt kiolajozunk, és kukoricadarával megszórjuk. A cipó alakú tésztát két, 24 cm átmérőjű koronggá nyújtjuk. A korongok egyik felére 5 dkg reszelt sajtot szórunk, erre paradicsomot, hagymát és a sonkát halmozunk, majd sóval, borssal, oreganóval és a reszelt edámi sajttal megszórjuk.

2. Mindkét tésztalap peremét megolajozzuk, és az üres részt a töltelékre hajtjuk. A szélüket összenyomkodva a két megtöltött papucsot az előkészített tepsire fektetjük, olívaolajjal megkenjük, kissé megsózzuk. 20 perc alatt ropogósra, aranysárgára sütjük. Félbevágva azon forrón kínáljuk.

Pizzatészta

Pizzatészta
1 csomag szárított élesztő vagy
2 gramm friss élesztő
0.5 kiskanál
0.5 kiskanál kristálycukor
2 dl meleg víz
30 dkg finomliszt
2 evőkanál olívaolaj
2 kiskanál kukoricadara vagy
2 kiskanál búzadara

1. Az élesztőport a sóval, a cukorral meg a vízzel elkeverjük. Alufóliával letakarva, meleg helyen 10 percig kelesztjük. Akkor jó, ha az élesztő a tetején már habos (1. kép). A lisztet nagy tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést nyomunk, és az élesztős keverékkel tésztává dolgozzuk.

2. Kissé meglisztezett gyúródeszkára átrakva könnyedén még 5 perc alatt rugalmas tésztává gyúrjuk. Ha vastag pizzát akarunk, akkor a tésztát 35 cm átmérőjű kerek lappá nyújtjuk, ha vékonyat, akkor a tésztát kettéosztva, két vékony, ugyanekkora lapot készítünk belőle.

3. Egy 30 cm átmérőjű pizzaformát kiolajozunk, és búzadarával vagy kukoricadarával meghintjük. A tésztát úgy fektetjük a formá(k)ba, hogy az oldalán kis peremet képezünk (2. kép). A továbbiakban a recept szerint járunk el.

Ebből az adagból 1 vastag vagy 2 vékony 30 cm átmérőjű lap készíthető el.

Pizzapapucsok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1818 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Melegszendvicsek, pizzák Melegszendvicsek, pizzák
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A pizza és a melegszendvics ma már a világon mindenütt ismert és népszerű. Az alap elkészítése egyszerű, a gazdagításhoz pedig szinte minden felhasználható, ami a kamrában található. Különféle formákban készíthetők,... bővebben...
Pizzapapucsok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Melegszendvicsek, pizzák Melegszendvicsek, pizzák
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A pizza és a melegszendvics ma már a világon mindenütt ismert és népszerű. Az alap elkészítése egyszerű, a gazdagításhoz pedig szinte minden felhasználható, ami a kamrában található. Különféle formákban készíthetők,... bővebben...
twitter