Fokhagymás pizza rákkal és krumplival

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Fokhagymás pizza rákkal és krumplival
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 szem cikkekre vágott, héjas burgonya
12 db királyrák
3 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
1 kicsi összevágott csípős paprika
1 adag pizzatészta
2 evőkanál friss, összevágott bazsalikom
13 dkg szeletelt mozzarella sajt
vagy
13 dkg puha sajt
ízlés szerint
A kenéshez:
igény szerint olaj
A mártáshoz:
2 evőkanál olívaolaj
1 db hámozott, összevágott paradicsom
2 dl forró víz
vagy

Elkészítés:

1. A sütőt jó forróra (210 °C-ra) bemelegítjük. A 8 cikkre vágott burgonyákat tepsire fektetjük, megsózzuk, megolajozzuk, és 30 percig sütjük. Langyosra hűtjük, majd a belsejét kikaparva a héjat félretesszük.

2. A paradicsompaprikát félbevágjuk, kicsumázzuk, és grillbe fektetve 5-7 percig sütjük, közben meg-megfordítjuk. A grillből kiszedve tiszta konyharuhával letakarva kihűtjük. A megbarnult héját lehúzzuk, a húsát 1 cm-es csíkokra vágjuk.

3. A rákot megtisztítjuk, de a farkát egészben hagyjuk. Az olajat teflonserpenyőben megforrósítjuk, és a fokhagymát meg fél kiskanál csípős paprikát megsütjük rajta. A rákot belerakva, erős lángon, mindkét oldalán 1-1 percig pirítjuk, majd kihűtjük.

4. A mártáshoz a szárított paradicsomot forró vízben 8 percig áztatjuk, majd leszűrjük. (Ha nincs, szárított marinált paprikát is vehetünk hozzá.) Az olívaolajjal meg az összevagdalt paradicsommal együtt turmixoljuk.

5. A mártást a pizzatésztára kenjük, és a sajtszeleteket ráfektetjük. Az előkészített rákot, a paradicsompaprikát meg a burgonyabelsőt ráterítjük, és az összevagdalt bazsalikommal, a maradék csípős paprikával megszórjuk. 35 perc alatt ropogósra sütjük. Cikkekre vágva azonnal tálaljuk.

Pizzatészta

Pizzatészta
1 csomag szárított élesztő vagy
2 gramm friss élesztő
0.5 kiskanál
0.5 kiskanál kristálycukor
2 dl meleg víz
30 dkg finomliszt
2 evőkanál olívaolaj
2 kiskanál kukoricadara vagy
2 kiskanál búzadara

1. Az élesztőport a sóval, a cukorral meg a vízzel elkeverjük. Alufóliával letakarva, meleg helyen 10 percig kelesztjük. Akkor jó, ha az élesztő a tetején már habos (1. kép). A lisztet nagy tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést nyomunk, és az élesztős keverékkel tésztává dolgozzuk.

2. Kissé meglisztezett gyúródeszkára átrakva könnyedén még 5 perc alatt rugalmas tésztává gyúrjuk. Ha vastag pizzát akarunk, akkor a tésztát 35 cm átmérőjű kerek lappá nyújtjuk, ha vékonyat, akkor a tésztát kettéosztva, két vékony, ugyanekkora lapot készítünk belőle.

3. Egy 30 cm átmérőjű pizzaformát kiolajozunk, és búzadarával vagy kukoricadarával meghintjük. A tésztát úgy fektetjük a formá(k)ba, hogy az oldalán kis peremet képezünk (2. kép). A továbbiakban a recept szerint járunk el.

Ebből az adagból 1 vastag vagy 2 vékony 30 cm átmérőjű lap készíthető el.

Fokhagymás pizza rákkal és krumplival
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1059 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Melegszendvicsek, pizzák Melegszendvicsek, pizzák
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A pizza és a melegszendvics ma már a világon mindenütt ismert és népszerű. Az alap elkészítése egyszerű, a gazdagításhoz pedig szinte minden felhasználható, ami a kamrában található. Különféle formákban készíthetők,... bővebben...
Fokhagymás pizza rákkal és krumplival
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Melegszendvicsek, pizzák Melegszendvicsek, pizzák
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A pizza és a melegszendvics ma már a világon mindenütt ismert és népszerű. Az alap elkészítése egyszerű, a gazdagításhoz pedig szinte minden felhasználható, ami a kamrában található. Különféle formákban készíthetők,... bővebben...
tippek, fortélyok