Hagymás-olivás pizza

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 nagy szeletelt vöröshagyma
2 és fél evőkanál olívaolaj
1 maréknyi kimagozott fekete olívabogyó
½ adag pizzatészta
1 evőkanál kapribogyó
1 gerezd zúzott fokhagyma
8 dkg reszelt parmezán sajt

Elkészítés:

1. A sütőt jó forróra (210 °C-ra) bemelegítjük. 2 formát kiolajozunk, és búza- vagy kukoricadarával meghintjük. A hagymát a két evőkanál olajban, kevergetve, nemcsak jó puhára pároljuk, de aranysárgára is sütjük.

2. A paprikát négybe vágjuk, kicsumázzuk, kierezzük, és héjas felükkel felfelé tepsire fektetve 5 percig grillezzük. A grillből kivéve tiszta konyharuhával letakarjuk, kihűtjük, majd a hajszálvékony héjat lehúzzuk róla. A húsát utána 1 cm-es csíkokra vágjuk.

3. Az olívabogyót a fokhagymával és a kaprival turmixgépbe töltjük, fél percig pépesítjük, majd a fél dl olívaolajat apránként beleöntve habosra verjük. A cipó alakú tésztát négy darabba vágjuk, és külön-külön, 15 cm átmérőjű négyzetté nyújtjuk. Az olívás keverékkel úgy kenjük meg, hogy a szélükön 2 cm széles üres csík maradjon, majd a kikent tepsire fektetjük.

4. A hagymát ráhalmozzuk, és a paprikacsíkokat átlósan ráfektetjük. 20 percig sütjük, hogy aranysárga legyen. Cikkekre vágjuk, és azonnal tálaljuk.

Amennyiben csökkenteni akarjuk a hagyma csípősségét, a felszeletelése után forrázzuk le. Másik módszer: a feldarabolt hagymát besózzuk, kb. fél órát állni hagyjuk a sóban, szűrőbe tesszük és bő hideg folyóvízzel átmossuk.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Száraz rozé illik hozzá.

Pizzatészta

Pizzatészta
1 csomag szárított élesztő vagy
2 gramm friss élesztő
0.5 kiskanál
0.5 kiskanál kristálycukor
2 dl meleg víz
30 dkg finomliszt
2 evőkanál olívaolaj
2 kiskanál kukoricadara vagy
2 kiskanál búzadara

1. Az élesztőport a sóval, a cukorral meg a vízzel elkeverjük. Alufóliával letakarva, meleg helyen 10 percig kelesztjük. Akkor jó, ha az élesztő a tetején már habos (1. kép). A lisztet nagy tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést nyomunk, és az élesztős keverékkel tésztává dolgozzuk.

2. Kissé meglisztezett gyúródeszkára átrakva könnyedén még 5 perc alatt rugalmas tésztává gyúrjuk. Ha vastag pizzát akarunk, akkor a tésztát 35 cm átmérőjű kerek lappá nyújtjuk, ha vékonyat, akkor a tésztát kettéosztva, két vékony, ugyanekkora lapot készítünk belőle.

3. Egy 30 cm átmérőjű pizzaformát kiolajozunk, és búzadarával vagy kukoricadarával meghintjük. A tésztát úgy fektetjük a formá(k)ba, hogy az oldalán kis peremet képezünk (2. kép). A továbbiakban a recept szerint járunk el.

Ebből az adagból 1 vastag vagy 2 vékony 30 cm átmérőjű lap készíthető el.

Hagymás-olivás pizza
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1444 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Melegszendvicsek, pizzák Melegszendvicsek, pizzák
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A pizza és a melegszendvics ma már a világon mindenütt ismert és népszerű. Az alap elkészítése egyszerű, a gazdagításhoz pedig szinte minden felhasználható, ami a kamrában található. Különféle formákban készíthetők,... bővebben...
Hagymás-olivás pizza
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Melegszendvicsek, pizzák Melegszendvicsek, pizzák
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A pizza és a melegszendvics ma már a világon mindenütt ismert és népszerű. Az alap elkészítése egyszerű, a gazdagításhoz pedig szinte minden felhasználható, ami a kamrában található. Különféle formákban készíthetők,... bővebben...
facebook