Görög pizza

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Görög pizza
Eszközök: kés, lábas, sütő, tepsi, tűzhely
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg feta sajt
50 dkg zsenge paraj
4 db pita
½ adag pizzamártás
8 dkg mazsola
5 dkg tisztított mandula
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sütőt jó forróra (210 °C-ra) bemelegítjük. A parajt megtisztítjuk, alaposan megmossuk, majd kevés sóval, saját levében, lefedve addig pároljuk, amíg puha nem lesz. A tűzről lehúzva kihűtjük.

2. A parajt alaposan kinyomkodjuk, majd durvára vágjuk. Az olajbogyót kimagozzuk, és négyrét vágjuk. A pizzamártást a pitakenyerekre (zsebes zsemle) kenjük, és a parajt négyfelé osztva ráhalmozzuk.

3. Az olajbogyóval, a mazsolával meg a mandulával megszórjuk, és a sajtot rámorzsoljuk. A kis pizzákat tepsire fektetve 15 percig sütjük, ezalatt a sajt ráolvad, és a tészta ropogós lesz.

Pizzaszósz

Pizzaszósz
2 gerezd zúzott fokhagyma
40 dkg hámozott, összevágott paradicsom
1 evőkanál olívaolaj
1 fej összevágott vöröshagyma
1 kiskanál szárított bazsalikom
1 kiskanál szárított oregánó
1 kiskanál kristálycukor
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

1. A hagymát az olajon puhára pároljuk, majd a fokhagymát belekeverve 1 percig sütjük.

2. A paradicsomot meg a fűszereket hozzáadva, lefedve, 10 percig pároljuk, majd a fedőt levéve, kissé besűrítjük. Felhasználás előtt kihűtjük.

Görög pizza
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2038 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Melegszendvicsek, pizzák Melegszendvicsek, pizzák
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A pizza és a melegszendvics ma már a világon mindenütt ismert és népszerű. Az alap elkészítése egyszerű, a gazdagításhoz pedig szinte minden felhasználható, ami a kamrában található. Különféle formákban készíthetők,... bővebben...
Görög pizza
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Melegszendvicsek, pizzák Melegszendvicsek, pizzák
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A pizza és a melegszendvics ma már a világon mindenütt ismert és népszerű. Az alap elkészítése egyszerű, a gazdagításhoz pedig szinte minden felhasználható, ami a kamrában található. Különféle formákban készíthetők,... bővebben...
facebook