Amerikai pizza

| , Borjúhúsos pizza receptek ,
Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Amerikai pizza
Adag: 1 tortaforma (4-6 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
½ adag pizzamártás
1 adag pizzatészta
vagy
1 evőkanál olívaolaj
15 dkg reszelt sajt
1 db kimagozott, összevágott paradicsompaprika
1 db kimagozott, összevágott zöldpaprika
10 dkg szeletelt gomba
35 dkg szeletelt lucullus paradicsom
10 dkg szeletelt töltött olívabogyó

Elkészítés:

1. A sütőt jó forróra (210 °C-ra) bemelegítjük. Egy 26 cm átmérőjű tortaformát kiolajozunk, és az alját meg az oldalát kukoricadarával megszórjuk. A tésztát akkora kerek lappá nyújtjuk, hogy a forma oldalát is háromnegyedéig betakarja, és kissé az oldalához nyomkodjuk (1. kép).

2. A húst teflonserpenyőben 3-5 perc alatt, kevergetve, kissé megpirítjuk, az összetapadó húsdarabokat villával szétbontjuk (2. kép). A felesleges levét leöntjük róla, majd kihűtjük.

3. A pizzamártást a tésztával bélelt formába öntjük, a húst, majd a kétféle paprikát ráterítjük, erre a gombaszeleteket rakjuk (3. kép). A paradicsomot is ráfektetjük, és a felszeletelt olívabogyóval meg a kétféle sajttal megszórjuk (4. kép).

4. Az üresen maradt tésztaszélet olajjal megkenjük, és a sütőben addig sütjük, mialatt a sajt ráolvad és a tészta ropogós nem lesz. A sütőből kivéve a formában 5 percig pihentetjük, majd a tortakarimát lehúzva a tortalappal együtt csúsztatjuk tálra. Cikkekre vágva azon forrón tálaljuk.

Amerikai pizza Amerikai pizza Amerikai pizza Amerikai pizza
Ha az olajbogyót túl sósnak találjuk, felhasználás előtt 30 perccel áztassuk hideg vízbe.
Hűtőszekrényben egy-két napig frissen tarthatjuk a gombát, ha papírtörlőbe csavarjuk, s így tesszük lezáratlan papírzacskóba.
Ennek a pizzának a tésztája a többinél jóval vastagabb.

Pizzatészta

Pizzatészta
1 csomag szárított élesztő vagy
2 gramm friss élesztő
0.5 kiskanál
0.5 kiskanál kristálycukor
2 dl meleg víz
30 dkg finomliszt
2 evőkanál olívaolaj
2 kiskanál kukoricadara vagy
2 kiskanál búzadara

1. Az élesztőport a sóval, a cukorral meg a vízzel elkeverjük. Alufóliával letakarva, meleg helyen 10 percig kelesztjük. Akkor jó, ha az élesztő a tetején már habos (1. kép). A lisztet nagy tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést nyomunk, és az élesztős keverékkel tésztává dolgozzuk.

2. Kissé meglisztezett gyúródeszkára átrakva könnyedén még 5 perc alatt rugalmas tésztává gyúrjuk. Ha vastag pizzát akarunk, akkor a tésztát 35 cm átmérőjű kerek lappá nyújtjuk, ha vékonyat, akkor a tésztát kettéosztva, két vékony, ugyanekkora lapot készítünk belőle.

3. Egy 30 cm átmérőjű pizzaformát kiolajozunk, és búzadarával vagy kukoricadarával meghintjük. A tésztát úgy fektetjük a formá(k)ba, hogy az oldalán kis peremet képezünk (2. kép). A továbbiakban a recept szerint járunk el.

Ebből az adagból 1 vastag vagy 2 vékony 30 cm átmérőjű lap készíthető el.

Pizzaszósz

Pizzaszósz
2 gerezd zúzott fokhagyma
40 dkg hámozott, összevágott paradicsom
1 evőkanál olívaolaj
1 fej összevágott vöröshagyma
1 kiskanál szárított bazsalikom
1 kiskanál szárított oregánó
1 kiskanál kristálycukor
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

1. A hagymát az olajon puhára pároljuk, majd a fokhagymát belekeverve 1 percig sütjük.

2. A paradicsomot meg a fűszereket hozzáadva, lefedve, 10 percig pároljuk, majd a fedőt levéve, kissé besűrítjük. Felhasználás előtt kihűtjük.

Amerikai pizza
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2510 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Melegszendvicsek, pizzák Melegszendvicsek, pizzák
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A pizza és a melegszendvics ma már a világon mindenütt ismert és népszerű. Az alap elkészítése egyszerű, a gazdagításhoz pedig szinte minden felhasználható, ami a kamrában található. Különféle formákban készíthetők,... bővebben...
Amerikai pizza
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Melegszendvicsek, pizzák Melegszendvicsek, pizzák
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A pizza és a melegszendvics ma már a világon mindenütt ismert és népszerű. Az alap elkészítése egyszerű, a gazdagításhoz pedig szinte minden felhasználható, ami a kamrában található. Különféle formákban készíthetők,... bővebben...
szólj hozzá, értékelj