Vegetáriánus pizza

| , Kukoricás pizza receptek
Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Vegetáriánus pizza
Adag: 1 darab (30 centiméteres)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 dkg szeletelt gomba
27 dkg lecsepegtetett kukoricakonzerv
½ adag pizzamártás
1 kiskanál fűszerkeverék
10 dkg reszelt sajt
1 adag pizzatészta
1 kicsi összevágott zöldpaprika
1 dl darabolt, lecsepegtetett ananászkonzerv

Elkészítés:

1. A sütőt jó forróra (210 °C-ra) bemelegítjük. A mártást a kukoricás pizzatésztára kenjük, és a gombát ráterítjük.

2. A feldarabolt ananásszal és a kukoricával megszórjuk, a sajttal meghintjük. Végül az olaszfűszert is rámorzsoljuk.

3. Kb. 25 perc alatt aranysárgára, ropogósra sütjük. A sütőből kivéve 5 percig pihentetjük, majd cikkekre vágva tálaljuk.

Pizzatészta

Pizzatészta
1 csomag szárított élesztő vagy
2 gramm friss élesztő
0.5 kiskanál
0.5 kiskanál kristálycukor
2 dl meleg víz
30 dkg finomliszt
2 evőkanál olívaolaj
2 kiskanál kukoricadara vagy
2 kiskanál búzadara

1. Az élesztőport a sóval, a cukorral meg a vízzel elkeverjük. Alufóliával letakarva, meleg helyen 10 percig kelesztjük. Akkor jó, ha az élesztő a tetején már habos (1. kép). A lisztet nagy tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést nyomunk, és az élesztős keverékkel tésztává dolgozzuk.

2. Kissé meglisztezett gyúródeszkára átrakva könnyedén még 5 perc alatt rugalmas tésztává gyúrjuk. Ha vastag pizzát akarunk, akkor a tésztát 35 cm átmérőjű kerek lappá nyújtjuk, ha vékonyat, akkor a tésztát kettéosztva, két vékony, ugyanekkora lapot készítünk belőle.

3. Egy 30 cm átmérőjű pizzaformát kiolajozunk, és búzadarával vagy kukoricadarával meghintjük. A tésztát úgy fektetjük a formá(k)ba, hogy az oldalán kis peremet képezünk (2. kép). A továbbiakban a recept szerint járunk el.

Ebből az adagból 1 vastag vagy 2 vékony 30 cm átmérőjű lap készíthető el.

Pizzaszósz

Pizzaszósz
2 gerezd zúzott fokhagyma
40 dkg hámozott, összevágott paradicsom
1 evőkanál olívaolaj
1 fej összevágott vöröshagyma
1 kiskanál szárított bazsalikom
1 kiskanál szárított oregánó
1 kiskanál kristálycukor
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

1. A hagymát az olajon puhára pároljuk, majd a fokhagymát belekeverve 1 percig sütjük.

2. A paradicsomot meg a fűszereket hozzáadva, lefedve, 10 percig pároljuk, majd a fedőt levéve, kissé besűrítjük. Felhasználás előtt kihűtjük.

Vegetáriánus pizza
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 759 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Melegszendvicsek, pizzák Melegszendvicsek, pizzák
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A pizza és a melegszendvics ma már a világon mindenütt ismert és népszerű. Az alap elkészítése egyszerű, a gazdagításhoz pedig szinte minden felhasználható, ami a kamrában található. Különféle formákban készíthetők,... bővebben...
Vegetáriánus pizza
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Melegszendvicsek, pizzák Melegszendvicsek, pizzák
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A pizza és a melegszendvics ma már a világon mindenütt ismert és népszerű. Az alap elkészítése egyszerű, a gazdagításhoz pedig szinte minden felhasználható, ami a kamrában található. Különféle formákban készíthetők,... bővebben...
tippek, fortélyok