Pizzaszósz

Pizzamártás

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Pizzaszósz
Adag: 0.3 liter
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 gerezd zúzott fokhagyma
40 dkg hámozott, összevágott paradicsom
1 evőkanál olívaolaj
1 fej összevágott vöröshagyma
1 kiskanál szárított bazsalikom
1 kiskanál szárított oregánó
1 kiskanál kristálycukor
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A hagymát az olajon puhára pároljuk, majd a fokhagymát belekeverve 1 percig sütjük.

2. A paradicsomot meg a fűszereket hozzáadva, lefedve, 10 percig pároljuk, majd a fedőt levéve, kissé besűrítjük. Felhasználás előtt kihűtjük.

A paradicsom hámozása, magozása egyszerűen elvégezhető. A paradicsomok héját nagyon éles késsel kereszt alakban bevágjuk. A paradicsomokat forró vízben 10 másodpercig főzzük. Utána kivesszük, és jéghideg vízbe tesszük őket: így kemény marad a húsuk. Ezután könnyen lehúzhatjuk a héjukat. A paradicsomokat félbevágjuk, és teáskanállal óvatosan kikaparjuk a magokat.
Télen a paradicsomot és paprikát úgy tárolhatjuk sokáig a hűtőben, ha darabonként becsomagoljuk szalvétába, és egy papírdobozba téve tesszük a hűtőszekrénybe. Hetekig eláll.
A mártást 2 nappal a pizzasütés előtt el lehet készíteni. Jól záródó edényben a hűtőszekrényben tároljuk. Le is fagyaszthatjuk, így 2 hónapig is eltartható.
Pizzaszósz
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4288 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Melegszendvicsek, pizzák Melegszendvicsek, pizzák
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A pizza és a melegszendvics ma már a világon mindenütt ismert és népszerű. Az alap elkészítése egyszerű, a gazdagításhoz pedig szinte minden felhasználható, ami a kamrában található. Különféle formákban készíthetők,... bővebben...
Pizzaszósz
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Melegszendvicsek, pizzák Melegszendvicsek, pizzák
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A pizza és a melegszendvics ma már a világon mindenütt ismert és népszerű. Az alap elkészítése egyszerű, a gazdagításhoz pedig szinte minden felhasználható, ami a kamrában található. Különféle formákban készíthetők,... bővebben...
cikkek