Rákos-pestós pirítós
Elkészítési idő:
30 perc
Munkaidő: 10 perc
könnyen elkészíthető
drága



Adag: 1 tepsi (45 darab)
Elkészítés:
1. Előző napi kenyérből 1 cm vastag szeleteket vágunk, és tepsire egymás mellé fektetve közepes hőfokú (180 °C-os) sütőben 10 perc alatt megpirítjuk, közben egyszer megfordítjuk, hogy ropogósak legyenek, de nem barnítjuk meg; kihűtjük.
2. Utána a pestóval megkenjük, és kis rákocskákat fektetünk rá (mindegyikre kb. négyet). A puha sajtot felszeletelve ráborítunk a kenyérre, és a sütőben 10 perc alatt a sajtot ráolvasztjuk.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.