Rákos-pestós pirítós

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető drága
Rákos-pestós pirítós
Eszközök: kés, reszelő, sütő, tepsi
Adag: 1 tepsi (45 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
másfél dl pesto szósz
35 dkg rák
50 dkg kenyér
25 dkg puha sajt

Elkészítés:

1. Előző napi kenyérből 1 cm vastag szeleteket vágunk, és tepsire egymás mellé fektetve közepes hőfokú (180 °C-os) sütőben 10 perc alatt megpirítjuk, közben egyszer megfordítjuk, hogy ropogósak legyenek, de nem barnítjuk meg; kihűtjük.

2. Utána a pestóval megkenjük, és kis rákocskákat fektetünk rá (mindegyikre kb. négyet). A puha sajtot felszeletelve ráborítunk a kenyérre, és a sütőben 10 perc alatt a sajtot ráolvasztjuk.

Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Rákos-pestós pirítós
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1316 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Melegszendvicsek, pizzák Melegszendvicsek, pizzák
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A pizza és a melegszendvics ma már a világon mindenütt ismert és népszerű. Az alap elkészítése egyszerű, a gazdagításhoz pedig szinte minden felhasználható, ami a kamrában található. Különféle formákban készíthetők,... bővebben...
Rákos-pestós pirítós
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Melegszendvicsek, pizzák Melegszendvicsek, pizzák
(Kulturtrade Kiadó, 1997)

A pizza és a melegszendvics ma már a világon mindenütt ismert és népszerű. Az alap elkészítése egyszerű, a gazdagításhoz pedig szinte minden felhasználható, ami a kamrában található. Különféle formákban készíthetők,... bővebben...
most van szezonja