Olívás-fokhagymás pizzaszeletek
Előételek | Sajtos melegszendvics receptek , Fokhagymás pirítós receptek , Olajbogyós melegszendvics receptek
Elkészítési idő:
90 perc
Munkaidő: 15 perc
könnyen elkészíthető
olcsó



Elkészítés:
1. A fokhagyma külső héját lebontjuk, majd kívül megolajozva tepsire ültetjük. Közepes hőfokú (180 °C-os) sütőbe tesszük, és 60 perc alatt puhára sütjük. Utána kihűtjük, és a megpuhult belsejét tálba kaparjuk, villával simára keverjük.
2. A pitakenyér (zsebes zsemle) tetejére kenjük, és a kimagozott, összevagdalt fekete olívabogyót elosztunk rájuk, majd reszelt sajttal megszórjuk.
3. Tepsire fektetve a sütőben 15 perc alatt a sajtot ráolvasztjuk. A kenyereket 6-6 cikkre vágjuk, és azonnal tálaljuk.
Nem szárad meg és jellegzetes ízét is megtartja a fokhagyma, ha megpucolva üvegbe vagy dobozba tesszük, olajat öntünk rá és lezárva tároljuk.
Előételként akár 12 embernek is tálalhatjuk.