Füstölt lazacos tortácskák rántottával

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Füstölt lazacos tortácskák rántottával
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
½ adag omlós tészta
A díszítéshez:
2 teáskanál kaviár
A munkafelületre:
igény szerint liszt
A sütőformához:
igény szerint puha vaj
A töltelékhez:
6 db tojás
10 dkg csíkokra vágott füstölt lazac
4 és fél evőkanál créme double
2 dkg vaj

Elkészítés:

1. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. Vékonyan kivajazunk hat darab, 7 cm átmérőjű, 1,5 cm magas kis tortaformát. A tésztát lisztezett deszkán kb. 2 mm vékony körlappá kinyújtjuk, és hat darab, 13 cm átmérőjű korongot vágunk ki belőle. Kibéleljük vele az előkészített formákat, sütőpapírral beborítjuk, és borsónehezékkel megszórjuk, majd kb. 7 percig elősütjük, amíg a tészta megszilárdul. A borsót és a sütőpapírt eltávolítjuk, a tésztát még 3-5 percig sütjük, amíg a közepe aranyszínűre pirul. A tortákat kivesszük a formából, és melegen tartjuk.

2. A töltelékhez a vajat kis lángon serpenyőben megolvasztjuk. A tojásokat a tejszínnel kissé felverjük. A serpenyőbe öntjük, és gyenge tűzön, közben fakanállal meg-megkeverve sütjük, hogy a rántotta ne tapadjon le a serpenyő aljára. Addig sütjük, amíg a tojás éppen csak kocsonyássá válik, még krémes marad az állaga. Levesszük a tűzről, és óvatosan belekeverjük a füstölt lazac kétharmad részét.

3. A meleg tortácskákat azonnal megtöltjük a tojásos keverékkel. A megmaradt lazaccsíkokkal, kaviárral és turbolyával díszítjük. Melegen tálaljuk.

Amikor a rántotta még éppen krémes, vegyük le a tűzről. Mivel a serpenyő forró, a tojás még tovább sül benne, ezért ügyeljünk, hogy ne száradjon ki, és ne keményedjen meg.
Ezek az ízletes tortácskák minden reggeli tökéletes kiegészítőjévé válhatnak. A tojásokat ne süssük túl sokáig, hogy a töltelék lágyan tejszínes maradjon.

Omlós tészta

Kép nélkül
20 dkg búzaliszt
10 dkg hideg vaj
2-3 teáskanál víz
1 db kissé felvert tojás
1 csipet
A munkafelületre::
igény szerint liszt

1. A lisztet a sóval nagy tálba szitáljuk. A vajat 1 cm-es kockákra vágjuk, és a liszthez adjuk.

2. A vajat ujjbegyünkkel belemorzsoljuk a lisztbe (1.kép), amíg finoman morzsás masszát kapunk (2.kép).

3. A közepébe mélyedést készítünk, és beleöntjük a 2-3 teáskanál vízzel felvert tojást (3.kép).

4. A masszát kézzel vagy tésztakéssel összedolgozzuk, amíg cipóvá áll össze (4.kép). Ha a tészta ragadna, még egy kis lisztet adunk hozzá. Enyhén belisztezett, hideg felületre tesszük, és óvatosan sima tésztává gyúrjuk (legfeljebb 20 másodpercig). Frissen tartó fóliába csomagoljuk, és felhasználás előtt legalább 20 percre hideg helyre tesszük.

Kb. 35 dkg tésztát kapunk.

Füstölt lazacos tortácskák rántottával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1745 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tésztában sült finomságok Tésztában sült finomságok
(Vince Kiadó, 2007)

Bármilyen tésztát szeretnénk is készíteni - vajas omlós tésztát, levegős leveles tésztát vagy sima, fényes égetett tésztát -, a könyv leírásai alapján könnyedén sikerül. Különböző ízletes töltelékekkel minden... bővebben...
Füstölt lazacos tortácskák rántottával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tésztában sült finomságok Tésztában sült finomságok
(Vince Kiadó, 2007)

Bármilyen tésztát szeretnénk is készíteni - vajas omlós tésztát, levegős leveles tésztát vagy sima, fényes égetett tésztát -, a könyv leírásai alapján könnyedén sikerül. Különböző ízletes töltelékekkel minden... bővebben...
szólj hozzá, értékelj