Őszibarack málnaöntettel



Elkészítés:
1. A málnát robotgépben vagy turmixgépben pürésítjük, majd műanyag szitán átnyomjuk egy keverőtálba - így távolítjuk el a magokat.
2. A narancshéjat, a narancslét és a likőrt hozzákeverjük. Cukrot ízlés szerint adunk hozzá, és kevergetjük, amíg a cukor feloldódik. Lefedve hűtőbe helyezzük.
3. Közben nagy fazékban vizet forralunk. Az őszibarackokat - egyesével vagy kettesével - beletesszük a forró vízbe 10-20 másodpercre, majd szűrőlapáttal kiemeljük, és amikor már kissé lehűltek, meghámozzuk, kettévágjuk, és kiszedjük a magjukat.
4. A félbevágott darabokat ismét kettévágjuk, majd a barackdarabokat beleforgatjuk a málnaöntetbe. Lefedjük, behűtjük.
5. Tálalás előtt egy-két fagylaltgombócot teszünk üvegpoharakba vagy tálakra, a tetejükre helyezzük az őszibarackdarabokat, és meglocsoljuk a málnaöntettel. Macskanyelvvel kínálhatjuk.