Őszibarack málnaöntettel

Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
45 dkg friss málna
6 db friss, érett őszibarack
1 db finomra reszelt, héja narancs
2 evőkanál frissen préselt/facsart narancslé
2 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál Grand Marnier likőr
vagy
2 evőkanál narancslikőr
vagy
2 evőkanál Cointreau likőr
A tálaláshoz:
igény szerint vaníliafagylalt

Elkészítés:

1. A málnát robotgépben vagy turmixgépben pürésítjük, majd műanyag szitán átnyomjuk egy keverőtálba - így távolítjuk el a magokat.

2. A narancshéjat, a narancslét és a likőrt hozzákeverjük. Cukrot ízlés szerint adunk hozzá, és kevergetjük, amíg a cukor feloldódik. Lefedve hűtőbe helyezzük.

3. Közben nagy fazékban vizet forralunk. Az őszibarackokat - egyesével vagy kettesével - beletesszük a forró vízbe 10-20 másodpercre, majd szűrőlapáttal kiemeljük, és amikor már kissé lehűltek, meghámozzuk, kettévágjuk, és kiszedjük a magjukat.

4. A félbevágott darabokat ismét kettévágjuk, majd a barackdarabokat beleforgatjuk a málnaöntetbe. Lefedjük, behűtjük.

5. Tálalás előtt egy-két fagylaltgombócot teszünk üvegpoharakba vagy tálakra, a tetejükre helyezzük az őszibarackdarabokat, és meglocsoljuk a málnaöntettel. Macskanyelvvel kínálhatjuk.

Őszibarack málnaöntettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1268 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia konyha Francia konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A franciák híresek a gasztronómia iránti kitüntetett figyelmükről, valamint választékosságukról az alapanyagok, a főzés és az étkezés területén. Valójában mindennél jobban szeretnek enni, és csodálatos konyhájuk tükrözi a... bővebben...
Őszibarack málnaöntettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia konyha Francia konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A franciák híresek a gasztronómia iránti kitüntetett figyelmükről, valamint választékosságukról az alapanyagok, a főzés és az étkezés területén. Valójában mindennél jobban szeretnek enni, és csodálatos konyhájuk tükrözi a... bővebben...
könyvek