Borban párolt körte csokoládéöntettel

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Borban párolt körte csokoládéöntettel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 és fél dl édes desszertbor
4 db érett körte
1 db félbevágott vaníliarúd
1 ¾ dl víz
½ db citrom leve
A csokoládéöntethez:
17 és fél dkg durvára tört csokoládé
5 evőkanál víz
4 evőkanál zsíros tejszín
A tálaláshoz:
igény szerint vaníliafagylalt

Elkészítés:

1. A desszertkörtéket meghámozzuk, negyedekbe vágjuk, magházukat kivágjuk, és a citromlével ízesített vízbe tesszük, hogy ne színeződjenek el.

2. A bort a vízzel és a felhasított vaníliarúddal lábosba tesszük, hozzáadjuk a körtéket, és felforraljuk. Használhatunk Beaumes-de-Venise-i vagy más édes desszertbort is. Amint felforrt, takaréklángra állítjuk, és a körtéket 5-10 perc alatt puhára pároljuk - akkor jó, ha a kés hegye könnyedén beleszalad a gyümölcs húsába.

3. A megpuhult körtéket szűrőlapáttal hőálló tálba emeljük át. A lét felforraljuk, és 4 evőkanálnyira besűrítjük. A szirupot a hosszában felhasított vaníliarúddal együtt ráöntjük a körtékre, és hagyjuk kihűlni. Lefedjük frissen tartó fóliával, és legalább 60 percre, de még jobb, ha egy éjszakára behűtjük.

4. A csokoládéöntetet a tálalás előtt készítjük el. A félédes csokoládét a vízzel takaréklángon megolvasztjuk, és simára keverjük. Lehúzzuk a tűzről, és hozzákeverjük a tejszínt.

5. A tányérokra egy-egy fagylaltgombócot teszünk, és melléhelyezzük a párolt körtedarabokat. A csokoládéöntettel meglocsolva tálaljuk.

Borban párolt körte csokoládéöntettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3166 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia konyha Francia konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A franciák híresek a gasztronómia iránti kitüntetett figyelmükről, valamint választékosságukról az alapanyagok, a főzés és az étkezés területén. Valójában mindennél jobban szeretnek enni, és csodálatos konyhájuk tükrözi a... bővebben...
Borban párolt körte csokoládéöntettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia konyha Francia konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A franciák híresek a gasztronómia iránti kitüntetett figyelmükről, valamint választékosságukról az alapanyagok, a főzés és az étkezés területén. Valójában mindennél jobban szeretnek enni, és csodálatos konyhájuk tükrözi a... bővebben...
twitter