Fűszeres sárgabarack vörösborban

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Fűszeres sárgabarack vörösborban
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 és fél dl testes vörösbor
6 db friss, érett sárgabarack
1 darabka hámozott, vékonyra szeletelt gyömbér
½ teáskanál szemes fehér bors
2 dl víz
1 rúd fahéj
igény szerint frissen reszelt szerecsendió
A díszítéshez:
2 evőkanál pirított mandulaforgács
A tálaláshoz:
igény szerint créme fraiche

Elkészítés:

1. A borsot a szegfűszeggel serpenyőben zsiradék nélkül, folytonosan kevergetve pirítjuk 1 percig, amíg illatozni kezdenek. Azonnal kiöntjük a serpenyőből. A borsszemeket kissé megtörjük egy mozsárban.

2. A bort, a vizet, a cukrot, a megtört borsot, a szegfűszeget, a gyömbért és a fahéjat vastag aljú lábosban felmelegítjük. Belekeverjük a cukrot, hogy feloldódjon, felforraljuk, és keverés nélkül 8 percig főzzük. A puha sárgabarackokat beletesszük a szirupba, majd takaréklángon 5 perc alatt puhára főzzük - akkor jó, ha a kés hegye könnyedén beleszalad a gyümölcs húsába. A kissé kihűlt barackokat meghámozzuk, félbevágjuk, kimagozzuk, és tálba helyezzük.

3. Közben a szirupot ismét felforraljuk, és addig főzzük, amíg besűrűsödik. Levesszük a tűzről, és amikor kihűlt, ráöntjük a félbevágott sárgabarackokra. Lefedjük, és behűtjük.

4. A sárgabarackokat a sziruppal bőségesen meglocsolva, pirított mandulával megszórva tálaljuk. Kínálhatunk mellé creme fraîche-t.

Fűszeres sárgabarack vörösborban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1614 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia konyha Francia konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A franciák híresek a gasztronómia iránti kitüntetett figyelmükről, valamint választékosságukról az alapanyagok, a főzés és az étkezés területén. Valójában mindennél jobban szeretnek enni, és csodálatos konyhájuk tükrözi a... bővebben...
Fűszeres sárgabarack vörösborban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia konyha Francia konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A franciák híresek a gasztronómia iránti kitüntetett figyelmükről, valamint választékosságukról az alapanyagok, a főzés és az étkezés területén. Valójában mindennél jobban szeretnek enni, és csodálatos konyhájuk tükrözi a... bővebben...
ételfotó