Csokoládés-mogyorós parfé

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csokoládés-mogyorós parfé
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
17 és fél dkg étcsokoládé
17 és fél dkg tisztított mogyoró
25 dkg porcukor
3 db tojás
6 dl zsíros tejszín
A díszítéshez:
igény szerint zsenge mentalevél
A szóráshoz:
1 evőkanál kakaópor

Elkészítés:

1. A mogyorót a közepes hőfokra melegített grillsütőben 5 perc alatt aranysárgára pirítjuk, hagyjuk kihűlni, majd ledaráljuk.

2. A kis darabokra tört csokoládét tűzálló tálban gőz fölött megolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni.

3. A tejszínt habbá verjük, és belekeverjük a darált mogyorót. A tojássárgákat 3 evőkanál porcukorral 10 perc alatt sűrű, fehér krémmé keverjük.

4. A tojásfehérjéket nem túl kemény habbá verjük. A maradék porcukrot apránként hozzáverjük, hogy a hab kifényesedjen. A kihűlt, de még folyékony csokoládét hozzákeverjük a kikevert tojássárgájához, majd belekeverjük a tejszínhabot. Utána beleforgatjuk a fehérjehabot. A keveréket szétosztjuk 6 fagyasztható formába, frissen tartó fóliával lefedjük, és legalább 8 órára a fagyasztóba helyezzük, hogy a parfé megdermedjen.

5. Tálalás előtt 10 perccel a mélyhűtőből áttesszük a hűtőbe, hogy kissé megpuhuljon. A formákból tányérokra borítjuk, a tetejét meghintjük kakaóporral, és mentával díszítve, nápolyiszeletekkel kínáljuk.

Könnyebben meghámozható a mogyoró, ha 2 percre leforrázzuk, majd eltávolítjuk a héjat és hagyjuk megszáradni.
Csokoládés-mogyorós parfé
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 732 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia konyha Francia konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A franciák híresek a gasztronómia iránti kitüntetett figyelmükről, valamint választékosságukról az alapanyagok, a főzés és az étkezés területén. Valójában mindennél jobban szeretnek enni, és csodálatos konyhájuk tükrözi a... bővebben...
Csokoládés-mogyorós parfé
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia konyha Francia konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A franciák híresek a gasztronómia iránti kitüntetett figyelmükről, valamint választékosságukról az alapanyagok, a főzés és az étkezés területén. Valójában mindennél jobban szeretnek enni, és csodálatos konyhájuk tükrözi a... bővebben...
cikkek