Madártej

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Madártej
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dl tej
1 db félbevágott vaníliarúd
másfél evőkanál víz
pár csepp citromlé
A habgaluskához:
6 dkg porcukor
½ teáskanál borkősav
A sodóhoz:
kevés tej

Elkészítés:

1. A habgaluskához 2 tojás fehérjéjét használjuk. Habosra verjük, majd a hozzáadott borkővel tovább verjük. Evőkanalanként hozzáverjük a kristálycukrot, majd a rászitált porcukrot, így végül fényes, kemény habot kapunk.

2. A tejet egy nagy lábosban közepes lángon felforraljuk, majd a hőfokot alacsonyabbra állítjuk. Az édes hab egynegyedét vízbe mártott nagy kanállal beleszaggatjuk a forró tejbe, és 5 percig főzzük, majd papírtörlőn lecsepegtetjük. Négy habgaluskát készítünk.

3. A tejet leszűrjük, és egy lábosba kimérünk belőle 7,5 dl-t. A hosszában felhasított vaníliarudat beledobjuk, és közepes lángon felforraljuk. Levesszük a tűzről, lefedjük, és állni hagyjuk.

A tojássárgáját 10 dkg cukorral krémesre keverjük. A tejből eltávolítjuk a vaníliarudat, majd a negyedét folytonos kevergetés mellett a cukros tojáshoz adjuk. Visszaöntjük a lábosba, és állandóan kevergetve 10 percig főzzük. Lehűtjük, majd 4 tálba osztjuk, és ráhelyezzük a habgaluskákat. Lefedjük, behűtjük.

4. Közvetlenül a tálalás előtt a maradék cukrot közepes lángon feloldjuk másfél evőkanál vízben. Keverés nélkül felforraljuk, és hagyjuk, hogy aranybarnára piruljon. Levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a citromlét. Tálaláskor a karamellt a habgaluskákra csorgatjuk.

Madártej
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1593 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia konyha Francia konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A franciák híresek a gasztronómia iránti kitüntetett figyelmükről, valamint választékosságukról az alapanyagok, a főzés és az étkezés területén. Valójában mindennél jobban szeretnek enni, és csodálatos konyhájuk tükrözi a... bővebben...
Madártej
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia konyha Francia konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A franciák híresek a gasztronómia iránti kitüntetett figyelmükről, valamint választékosságukról az alapanyagok, a főzés és az étkezés területén. Valójában mindennél jobban szeretnek enni, és csodálatos konyhájuk tükrözi a... bővebben...
szótár