Csokoládés coeur a la creme

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csokoládés coeur a la creme
Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dkg reszelt étcsokoládé
22 és fél dkg ricotta sajt
1 teáskanál vaníliaaroma
3 dl zsíros tejszín
5 dkg átszitált porcukor
2 db tojás
A díszítéshez:
igény szerint friss málna
igény szerint félbevágott, friss eper
Az öntethez:
22 dkg friss málna
ízlés szerint porcukor

Elkészítés:

1. Gézzel kibélelünk 8 kis formát vagy csészét. A ricottát szitán áttörjük egy tálba. Hozzáadjuk a porcukrot, a tejszínt meg a vaníliaaromát, és alaposan elkeverjük. Hozzákeverjük a reszelt csokoládét. Egy másik tálban a tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A habot óvatosan a ricotta-masszába forgatjuk.

2. A keveréket belekanalazzuk a formákba. Tálcára tesszük, és 8 órán vagy egy éjszakán át a hűtőben tároljuk - a géz felszívja a felesleges folyadékot.

3. Az öntethez a málnát robotgépben pürésítjük. A gyümölcspépet szitán át tálba nyomjuk, és ízlés szerint elkeverjük porcukorral. A desszertet a formákból tányérokra borítjuk, a gézt eltávolítjuk. Körbelocsoljuk a gyümölcspéppel, és eperrel, málnával díszítve tálaljuk.

Csokoládés coeur a la creme
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 695 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia konyha Francia konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A franciák híresek a gasztronómia iránti kitüntetett figyelmükről, valamint választékosságukról az alapanyagok, a főzés és az étkezés területén. Valójában mindennél jobban szeretnek enni, és csodálatos konyhájuk tükrözi a... bővebben...
Csokoládés coeur a la creme
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia konyha Francia konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A franciák híresek a gasztronómia iránti kitüntetett figyelmükről, valamint választékosságukról az alapanyagok, a főzés és az étkezés területén. Valójában mindennél jobban szeretnek enni, és csodálatos konyhájuk tükrözi a... bővebben...
tippek, fortélyok