Creme caramel

Karamellkrém

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Creme caramel
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
17 és fél dkg kristálycukor
4 nagy tojás
5 dl tej
½ db citrom
4 evőkanál víz
2 evőkanál kristálycukor
ízlés szerint cukrozott vegyes gyümölcs
A díszítéshez:
igény szerint friss menta
A forma kikenéséhez:
igény szerint vaj

Elkészítés:

1. A karamellhez egy lábosban feloldunk 6 dkg cukrot felmelegített vízben. Addig forraljuk, amíg a szirup aranybarna színű lesz. Azonnal levesszük a tűzről, és hozzáadunk néhány csepp citromlét. Beleöntjük egy szufléformába, és egyenletesen eloszlatjuk az edény alján. Félretesszük.

2. A tejet lábosba öntjük. A vaníliarudat hosszában felhasítjuk, és beletesszük. Felforraljuk, a lábost levesszük a tűzről, a cukrot a meleg tejbe szórjuk, és kevergetve feloldjuk benne. Félretesszük.

3. Két tojást és 2 tojássárgáját keverőtálban felverünk. Keverés közben hozzáöntjük a cukros tejet, a vaníliarudat kivesszük. A keveréket átszűrjük, majd átöntjük a karamell fölött vékonyan kivajazott oldalú sütőformába. A formát mély tepsibe állítjuk, amibe a forma magasságának kétharmadáig forrásban lévő vizet töltünk. 160 °C-ra előmelegített sütőben 75-90 percig sütjük, amíg a közepébe szúrt késre már nem ragad rá semmi. Lehűtjük, majd frissen tartó fóliával lefedve 24 órára behűtjük.

4. A formában lévő krém oldalát tompa végű késsel körben fellazítjuk. A sütőformára lefelé fordított süteményestálat borítunk. A formát a tállal együtt megfordítjuk, és erősen megrázzuk. Leemeljük a sütőformát. A krémet cukrozott gyümölccsel és friss mentalevelekkel díszítve kínáljuk.

Creme caramel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1508 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia konyha Francia konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A franciák híresek a gasztronómia iránti kitüntetett figyelmükről, valamint választékosságukról az alapanyagok, a főzés és az étkezés területén. Valójában mindennél jobban szeretnek enni, és csodálatos konyhájuk tükrözi a... bővebben...
Creme caramel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia konyha Francia konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A franciák híresek a gasztronómia iránti kitüntetett figyelmükről, valamint választékosságukról az alapanyagok, a főzés és az étkezés területén. Valójában mindennél jobban szeretnek enni, és csodálatos konyhájuk tükrözi a... bővebben...
lexikon