Creme Brulée-torta

Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A nyújtáshoz:
kevés finomliszt
A tésztához:
12 és fél dkg kockára vágott vaj
15 dkg finomliszt
1 evőkanál kristálycukor
1 evőkanál hideg víz
A tetejére:
igény szerint barna cukor
A töltelékhez:
1 teáskanál vaníliaaroma
4 dl zsíros tejszín
4 db tojás

Elkészítés:

1. A tésztához a lisztet, a cukrot és a vajat ujjheggyel gyorsan összemorzsoljuk egy nagy tálban. Hozzáadjuk a vizet, és formálható tésztává dolgozzuk. Frissen tartó fóliába csomagolva 30 percre behűtjük. A tésztát 6 részre osztjuk, vékonyan lisztezett deszkán mindegyiket kinyújtjuk, és kibélelünk velük hat 10 cm átmérőjű sütőformát. Az alját villával beszurkáljuk, és a tésztát 20 percre behűtjük.

2. A tésztát kibéleljük sütőpapírral, megtöltjük sütőbabbal, és 190 °C-ra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Eltávolítjuk a babot meg a papírt, és a tésztát kb. 10 perc alatt ropogósra sütjük. Hagyjuk kihűlni.

3. A töltelékhez a tojássárgáját a cukorral habosra keverjük. Lábosban a tejszínt a vaníliaaromával majdnem forráspontig melegítjük, majd állandó keverés mellett a tojáskeverékhez öntjük. A krémet tiszta lábosba öntjük át, kevergetve majdnem forráspontig hevítjük, és besűrítjük. Vigyázzunk, hogy ne forrjon fel, mert akkor csomósodik. A krémet kissé lehűtjük, majd a tésztába töltjük. A tortákat hagyjuk teljesen kihűlni, és a hűtőbe tesszük egy éjszakára.

4. Előmelegítjük a grillsütőt. A tortákat meghintjük a barna cukorral. Néhány percre betesszük a grillsütőbe, hogy a cukor ráolvadjon és megpiruljon. Kihűtjük, és a tálalás előtt 120 percre behűtjük.

Creme Brulée-torta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3331 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Francia konyha Francia konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A franciák híresek a gasztronómia iránti kitüntetett figyelmükről, valamint választékosságukról az alapanyagok, a főzés és az étkezés területén. Valójában mindennél jobban szeretnek enni, és csodálatos konyhájuk tükrözi a... bővebben...
Creme Brulée-torta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Francia konyha Francia konyha
(Vince Kiadó, 2011)

A franciák híresek a gasztronómia iránti kitüntetett figyelmükről, valamint választékosságukról az alapanyagok, a főzés és az étkezés területén. Valójában mindennél jobban szeretnek enni, és csodálatos konyhájuk tükrözi a... bővebben...
szótár