Creme Brulée-torta



Elkészítés:
1. A tésztához a lisztet, a cukrot és a vajat ujjheggyel gyorsan összemorzsoljuk egy nagy tálban. Hozzáadjuk a vizet, és formálható tésztává dolgozzuk. Frissen tartó fóliába csomagolva 30 percre behűtjük. A tésztát 6 részre osztjuk, vékonyan lisztezett deszkán mindegyiket kinyújtjuk, és kibélelünk velük hat 10 cm átmérőjű sütőformát. Az alját villával beszurkáljuk, és a tésztát 20 percre behűtjük.
2. A tésztát kibéleljük sütőpapírral, megtöltjük sütőbabbal, és 190 °C-ra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Eltávolítjuk a babot meg a papírt, és a tésztát kb. 10 perc alatt ropogósra sütjük. Hagyjuk kihűlni.
3. A töltelékhez a tojássárgáját a cukorral habosra keverjük. Lábosban a tejszínt a vaníliaaromával majdnem forráspontig melegítjük, majd állandó keverés mellett a tojáskeverékhez öntjük. A krémet tiszta lábosba öntjük át, kevergetve majdnem forráspontig hevítjük, és besűrítjük. Vigyázzunk, hogy ne forrjon fel, mert akkor csomósodik. A krémet kissé lehűtjük, majd a tésztába töltjük. A tortákat hagyjuk teljesen kihűlni, és a hűtőbe tesszük egy éjszakára.
4. Előmelegítjük a grillsütőt. A tortákat meghintjük a barna cukorral. Néhány percre betesszük a grillsütőbe, hogy a cukor ráolvadjon és megpiruljon. Kihűtjük, és a tálalás előtt 120 percre behűtjük.